Liverpool

Reisinformatie Liverpool

Identificatie

Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar Liverpool afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen. 

Informatie openbaar vervoer Liverpool

Om jezelf gemakkelijk door te stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken. Liverpool beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk. In Liverpool en in een vrij groot gebied er omheen kun je gebruik maken van bus, tram en metro. De beste manier om met het openbaar vervoer te reizen is om een dagkaart te kopen. Deze kaart kost 4,50 pond. Met deze kaart kunt u met bus, tram of metro door te stad reizen.

Met het vliegtuig naar Liverpool

De meeste Europese luchthavens vliegen naar Manchester, zodat u dan per trein naar Liverpool kan reizen. Enkele luchthavens vliegen rechtstreeks naar Liverpool. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Berlijn Tegel Airport, Stuttgart Airport, München Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport en Hannover Airport vliegt u rechtstreeks naar Liverpool. Daarnaast kunt via de kleinere luchthavens Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Charleroi, Antwerpen en Keulen naar Manchester vliegen om vervolgens naar Liverpool per trein te gaan. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die u realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefste wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie, zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij, tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

Flybe: Amsterdam Schiphol, Düsseldorf Airport en Hannover Airport

Easyjet: Amsterdam Schiphol, Brussel Int. Airport, Berlijn Tegel Airport, Stuttgart Airport en München Airport

Ryanair: Eindhoven Airport en Brussel Charleroi Airport

British Airways: Amsterdam Schiphol, Berlijn Tegel Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Hannover Airport, München Airport en Stuttgart Airport

Vueling: Amsterdam Schiphol en München Airport

KLM: Amsterdam Schiphol

Air Berlin: Berlijn Tegel Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Hannover Airport, München Airport en Stuttgart Airport

Eurowings: Berlijn Tegel Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Stuttgart Airport

Lufthansa: Berlijn Tegel Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Stuttgart Airport

Aankomst vliegveld Liverpool

Bij aankomst op luchthaven Liverpool bevindt u zich op 14km ten zuiden van de stad Liverpool. Er zijn vanaf hier 2 mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen.

Openbaar Vervoer

Vanaf het vliegveld vertrekken er verschillende bussen van Arriva richting het centrum van Liverpool. De meest gebruikte buslijn is de express service Arlink 500. Met deze bus bent u binnen 25 minuten bij Liverpool One Bus Station. Naas dit busstation is er nog een groot busstattion in het centrum van Liverpool, namelijk Queen Square Bus Station. Deze bus rijdt 2 keer in het uur vanuit zowel het vliegveld als de stad zelf. Een enkele rit met deze bus kost € 3,50.

Taxi

Taxi's staan overal bij de uitgang van het vliegveld en kunnenn je binnen 25 minuten naar het centrum brengen. De kosten hiervan zijn doorgaans ongeveer € 22,-.

Aankomst vliegveld Manchester

Bij aankomst op Manchester Airport bevindt u zich op 55km zuidoostelijk van de stad Liverpool. Er zijn vanaf hier ook 2 mogelijkheden om naar het centrum van de stad Liverpool te komen.

Openbaar Vervoer

Vanaf het vliegveld vertrekken er verschillende treinen richting het centrum van Liverpool. De meest gebruikte trein is de Northern lijn. Met deze trein bent u na 1 uur en 20 minuten bij Liverpool Lime Street Station, dit treinstation is precies gelegen in het centrum van Liverpool. Een enkele rit met deze trein kost rond de € 20,-. 

Taxi

Taxi's staan overal bij de uitgang van het vliegveld en brengen je in ongeveer 50 minuten naar het centrum van Liverpool. De kosten hiervan zijn doorgaans rond de € 55,-.

Met de trein naar Liverpool

Vanuit Nederland en Belgie duurt het zo'n slordige 6-10 uur om Liverpool te bereiken. Vanuit Duitsland duurt het zo'n slordige 10-04 uur om Liverpool te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com. 

Met de auto naar Liverpool

Gaat u per auto naar Liverpool? Dan bent u naar verwachting zo'n 8-16 uur onderweg vanaf Amsterdam, Brussel en Berlijn.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard