München

Reisinformatie München

Identificatie

Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar München afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen.

Informatie openbaar vervoer München

Om gemakkelijk door de stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken. Het openbaar vervoer in München is een zeer goed onderhouden netwerk dat u voordelig en efficiënt door de stad heen brengt. De makkelijkste manier om dit te doen is middels de metro, maar met de bus en de tram kunt u ook prima reizen. Vanuit de bus of de tram heeft u natuurlijk een stuk mooier uitzicht dan vanuit de metro en kunt u goed de stad leren kennen. Een enkeltje met de metro kost € 1,30, maar het is een stuk gemakkelijker en goedkoper om een dagkaart te kopen. Een dagkaart kost tussen de € 5,00 en € 6,00 en met zo een dagkaart kan je ook met de tram of de bus reizen. Kinderen die jonger zijn dan zes jaar kunnen zelfs gratis reizen.

Met het vliegtuig naar München

Vanaf bijna alle grote Europese luchthavens vertrekken er dagelijks vele vluchten naar München. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Brussel Airport Zaventem, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport en Berlijn Tegel Airport zijn er dagelijks vele vluchten van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Ook vanaf kleinere vliegvelden waaronder; Eindhoven en Keulen vliegen er een aantal vliegtuigmaatschappijen naar de Beierse hoofdstad. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefst wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

KLM: Amsterdam Schiphol Airport

Transavia: Amsterdam Schiphol en Eindhoven

Air Berlin: Düsseldorf Airport en Keulen

Eurowings: Amsterdam Schiphol 

Lufthansa: Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Berlijn Tegel Airport en Keulen

Brussel Airlines: Brussel Zaventem

Aankomst vliegveld München

München Airport is het op één na drukste vliegveld van Duitsland. Bij aankomst op luchthaven München Airport bevindt u zich op 40km noordoostelijk van de stad München. De goedkoopste manier om het centrum van Múnchen te bereiken is met het openbaar vervoer en in dit geval de metro. Een enkeltje vanaf het vliegveld naar het centrum van München kost voor een volwassene € 11,20 terwijl je op het vliegveld voor een dagkaart € 12,80 betaalt. Ook in dit geval is het dus een stuk goedkoper om een dagkaart te kopen, aangezien u ook in Munchen zelf nog met het openbaar vervoer moet reizen. De metro die in de regio Múnchen wordt gebruikt heet de S-Bahn en de snelste lijn om in het centrum van München te komen is lijn S-Bahn S8. Met deze lijn bent u in ongeveer 38 minuten in het centrum en deze lijn vertrekt iedere 20 minuten vanaf het vliegveld. Uiteraard kunt u ook met de taxi reizen, dit is echter wel een stuk duurder. Een taxirit kost tussen de € 60,00 en € 70,00 en brengt u in iets meer dan een half uur vanaf München Airport naar het centrum van München.

Met de trein naar München

Vanuit Nederland en België duurt het ongeveer 7-9 uur om München te bereiken. Vanuit Duitsland zelf duurt het een slordige 2-10 uur om München te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com. 

Aankomst treinstation München

Eenmaal aangekomen op het treinstation van München (station München Central Station) kunt u het beste de metro nemen om specifieke plaatsen in München te bereiken. Vanaf het station lopen er verschillende metrolijnen die u naar alle delen van München brengen.

Met de auto naar München

Gaat u per auto naar München? Dan bent u naar verwachting 6-8 uur onderweg vanaf Amsterdam, Brussel en Berlijn. Het beste is om, eenmaal aangekomen in München, zo snel mogelijk een parkeerplaats te zoeken die bij voorkeur beveiligd is en verder te gaan per metro. Prijzen zijn hiervoor doorgaans aan de hoge kant.

München
München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en de stad van Bayern München. Bayern München dat speelt in de Alianz Arena is een van de grootste clubs van de wereld. Een club die je zeker gezien moet hebben. Een voetbalreis naar Bayern München is zeer goed te combineren met een citytrip. München, de woonplaats van meer dan 1,3 miljoen mensen is een van de leukste steden van Duitlsand. Vooral het uitgaan in een van de Biergartens of de Englische Gartens zijn zeker aan te raden. Ook zijn er vele bezienswaardigheden die niet gemist kunnen worden waaronder het Neues Rathaus op de Marienplatz, de Frauenkirche en het Müncher Residenz.

Reisinformatie

Rijden
München ligt op ruim 800 km rijden vanaf Utrecht, over het goede en snelle Duitse net van autobahnen. Mocht je toch kiezen voor een trip met de auto houdt dan rekening met hoge parkeerkosten bij de hotels. De parkeergarages in het centrum zijn vaak goedkoper echter hebben deze vaak een openbaar karakter. De prijzen in het centrum liggen tussen de 3 a 4 euro per uur. Dagkaarten zijn vaak goedkoper.

Vliegen
München ligt op slechts anderhalf uur vliegen van Amsterdam. KLM, Germanwings en Lufthansa vliegen van maandag tot vrijdag bijna om het uur naar München en weer terug met een directe lijndienst. De vluchten worden bij KLM uitgevoerd onder het Cityhopper programma. Verder vliegt Lufthansa vanaf de luchthaven van Rotterdam meerdere keren per dag op München en weer terug.

Voor de Nederlanders in het Oosten van het land is de luchthaven van Munster een goed alternatief, Lufthansa en Air Berlin vliegen meerdere keren per dag rechtstreeks of met een korte tussenstop naar de luchthaven van Munchen.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard