Het Bosuil Stadion

Het Bosuilstadion is het stadion waar de Belgische club Royal Antwerp in speelt. Dit stadion is gelegen in het Antwerpse Deurne en wordt in door de Belgische bevolking ook wel Den Bosuil genoemd. In het verleden ging het er nogal heftig aan toe tussen interlandwedstrijden waardoor het stadion nog een bijnaam heeft: De Hel van Deurne-Noord.

Beleef de fantastische sfeer in Bosuilstadion

Royal Antwerp heeft verscheidene keren moeten verhuizen van ‘stadion’ voordat zij in het Bosuilstadion terecht zijn gekomen. Zij begonnen met spelen op het Wilrycksche Plein, gevolgd door een gehuurd veld waar zij al snel gedwongen werden om te vertrekken vanwege toenemende bebouwing in deze buurt. Royal Antwerp heeft daarna nog drie terreinen weten te veroveren. In 1923 kwamen zij eindelijk terecht in het Bosuilstadion. Er zijn meerdere malen pogingen geweest om een nieuw stadion te bouwen voor Royal Antwerp, maar al deze pogingen zijn mislukt en vandaag de dag spelen zij nog steeds in Den Bosuil. Ze mogen dan wel geen nieuw stadion hebben gekregen, maar het stadion is wel verbouwd en uitgebreid. Het stadion heeft een capaciteit van 16.144 bereikt.


Bosuilstadion bezoeken?

Vanaf het historische centrum van Antwerpen duurt het een halfuur om naar het Bosuilstadion te reizen met het openbaar vervoer. Metro vijf vertrekt vanaf Antwerpen Groenplaats Metro Station naar Deurne Antwerp Stadion. Stap bij dit metrostation uit en loop nog een klein stukje naar het stadion. Dit is de enige manier om vanaf het centrum van Antwerpen naar het stadion te reizen. Ben jij benieuwd naar het Bosuilstadion en wil je het graag met eigen ogen zien? Boek dan jouw voetbalreis naar Royal Antwerp en bekijk een spetterende voetbalwedstrijd in het Bosuilstadion!