Elland Road

Het thuisstadion van Leeds United is sinds 1919 het Elland Road Stadion en het is gelegen in de Engelse stad Leeds. Het stadion heeft een capaciteit van 37.890.

Het fantastische Elland Road Stadion

Dit stadion werd gebouwd in 1897 en werd datzelfde jaar geopend. Het stadion werd zeven jaar lang gebruikt door de Holbeck Rugby Club en had dezelfde naam als de bar die tegenover het stadion stond: ‘The Old Peacock Ground’. Leeds City heerste over het stadion van 1904 tot 1919 toen Leeds United de club opvolgde. Het Elland Road Stadium is eigendom van Greenfield Investment Pte Limited. Het stadion heeft in 1967 het hoogste aantal supporters mogen ontvangen tijdens de FA Cup-finale tussen Leeds United en Sunderland. Het stadion zat vol met maar liefst 57.892 mensen tijdens die wedstrijd. Het Elland Road Stadium wordt nu gebruikt voor voetbal- en rugbywedstrijden en op dit moment worden er plannen gemaakt om het stadion uit te breiden tot een capaciteit van 50.000.


Locatie Elland Road

Elland Road is natuurlijk gelegen in het gezellige Leeds. Een oud-Engels stadion waar je de ultieme Engelse voetbalsfeer zeker zult beleven. Het stadion is net buiten een volksbuurt gelegen, in het zuiden van Leeds, wat betekent dat je na de wedstrijd zo weer in de stad bent. De buitenkant van Elland Road is niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld de Allianz Arena, maar de binnenkant… Je kijkt je ogen uit! Een wedstrijd van Leeds United in het Elland Road is hartstikke bijzonder omdat je dicht op het veld zit, wat zelden het geval is bij andere stadions. Je zult nooit meer een voetbalwedstrijd dichterbij beleven dan in het Elland Road.


Het Elland Road Stadion bezoeken?

Vanuit het centrum van Leeds is het maar zeven minuutjes rijden met de auto naar Elland Road. Er zijn twee speciale bus services die jou naar Elland Road brengen op de wedstrijddag. Beide bussen vertrekken 90 minuten voor de start van de wedstrijd. Bus R2 vertrekt bij Sovereign Street en R3 vertrekt bij Pudsey Bus Station en bij Thornbury Barracks. Andere bussen die richting Elland Road gaan zijn bus 51 en 52 die vertrekken bij Corn Exchange op Vicar Lane, bushalte D. Bussen 55 en 55C vertrekken bij City Square op Park Row, bushalte G. Let wel op dat deze bussen een uur voor en na de wedstrijd niet rijden. Ook is het mogelijk om met de trein richting Northern of Transpennine Express naar Elland Road te gaan. Meer informatie over vervoer naar Elland Road vind je op deze website. Kan jij niet meer wachten om het Elland Road Stadion te bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Leeds United!