Het Ghelamco Arena

KAA Gent heeft verscheidene stadions gekend. Op dit moment spelen zij in het Ghelamco Arena die een capaciteit van 20.175 heeft. Het Ghelamco Arena bevindt zich in Gent en er hangt altijd een geweldige sfeer in het stadion. Wil je meer weten over het Ghelamco Arena? Lees dan snel verder!

Ghelamco Arena bezoeken tijdens voetbalreis

Het Ghelamco Arena wordt ook wel het Arteveldestadion genoemd. Op dit moment wordt er gewerkt om het stadion het eerste ecostadion in de Benelux te maken. Het plan was om het dak te voorzien van 13.000 vierkante meter zonnepanelen, maar dit project gaat helaas niet door. Wel zal regenwater in worden gezet voor het sanitair en om het veld mee te besproeien. Ook zijn er plannen om het licht dat in het stadion valt optimaal te benuttigen en om zo vervuiling tegen te gaan. Kantoren worden gebouwd in en naast het stadion en er wordt gewerkt aan skyboxen en persruimtes. Verder wordt er een nieuw parkeerterrein geplaatst en dan zullen er pendelbussen komen die supporters naar het stadion brengen. Mocht je ruim van tevoren aankomen bij de Ghelamco Arena, dan kun je mooi even plaatsnemen in een van de cafeetjes of restaurants die zich onder de tribunes bevinden.


Geschiedenis Ghelamco Arena

De Ghelamco Arena opende in 2013 met een wedstrijd tussen KAA Gent en VfB Stuttgart. Daarvoor speelden zij in het Jules Ottenstadion die een capaciteit had van 12.919. Voor doorgroeimogelijkheden werd er besloten om een nieuw stadion te bouwen die een groter aantal toeschouwers kon plaatsen. Het is gek om te bedenken dat de club eerst op een voetbalveldje speelde. Dit was een openbare plaats waar iedereen tijdens een voetbalwedstrijd kon oversteken. Dit zorgde ervoor dat het team al snel naar een ander veld zocht om te spelen. Zij vonden een terrein achter het Sint-Pietersstation waar zij een kleine tribune hadden gebouwd voor vijf- tot zeshonderd personen. Dit terrein moest helaas opgegeven worden om ruimte te maken voor kantoren voor de Gentse wereldtentoonstelling in 1913. De tribune verhuisde mee naar het nieuwe terrein, maar deze tribune brandde volledig af tijdens de Eerste Wereldoorlog waardoor zij tijd nodig hadden om een nieuwe plek te vinden; dat werd het Jules Ottenstadion.


Bezoek de Ghelamco Arena

De Ghelamco Arena ligt redelijk dicht bij het centrum van Gent. Zo duurt het maar 20 minuten om te wandelen vanaf het centrum naar de arena. Mocht dit toch iets te lang zijn voor je, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Bus 19 richting Blaarmeersen brengt je binnen tien minuutjes bij het stadion. Stap in bij Gent UZ Ottergemsestweg en stap uit bij Gent Arteveldepark. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want je wilt natuurlijk niet te laat komen bij een wedstrijd van KAA Gent. Heb jij zin om de Ghelamco Arena te bezoeken tijdens een wedstrijd van een van de topclubs van België? Boek dan jouw voetbalreis naar KAA Gent bij Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte