Het Jan Breydelstadion

Het Jan Breydelstadion is het thuisstadion van Club Brugge. In het stadion hangt altijd een geweldige sfeer en is zeker een bezoek waard. Als je meer wilt weten over het Jan Breydelstadion, lees dan snel verder!

Bezoek Jan Breydelstadion tijdens wedstrijd Club Brugge

Het Jan Breydelstadion is eigendom van de stad en de gemeente heeft er dan ook zeggenschap over. Daarom spelen stadsrivalen Club Brugge en Cercle Brugge beiden in het stadion. Club Brugge snakte al een tijdje naar een nieuw stadion en Cercle Brugge verkeerde in financiële moeilijkheden waardoor het Jan Breydelstadion als een reddingsmiddel kwam. Het Jan Breydelstadion werd voor het EK in 2000 gemoderniseerd en uitgebreid dat later volgde met meer renovaties. Toch lijkt het erop dat Club Brugge niet langer in staat is om het stadion te delen met een stadsrivaal; zij werken namelijk al aan plannen voor een nieuw stadion sinds 2007. In 2020 werd bekend gemaakt dat ook Cercle Brugge dan een eigen stadion moet bouwen op een andere plek in de stad.


De vorige stadions van Club Brugge

De club speelde in het Rattenplein vanaf 1891 tot 1912. Toen zijn zij verhuisd naar een stadion dat ‘De Klokke’ werd genoemd. Zij huurden deze plek totdat Albert Dyserinck het stadion kocht in 1920. De club werd toen een non-profit organisatie onder Dyserincks tijd als voorzitter. In 1931 kwam de voorzitter om tijdens een auto-ongeluk dat een grote schok was voor de club en tot veel verdriet leidde. Dit zorgde ervoor dat het stadion vernoemd werd naar Albert Dyserinck. De club verhuisden nog een keer naar een ander stadion in 1975 waar zij vandaag de dag nog in spelen: het Jan Breydel Stadion. Dit stadion werd eerst het Olimpiastadion genoemd, maar veranderde een tijdje erna naar de naam die nu nog steeds gebruikt wordt.


Bezoek het Jan Breydelstadion

Vanaf het stadscentrum is er maar één manier om bij het stadion te komen. Vanaf het centrale station van Brugge pak je bus 54 op perron vier. Stap uit bij Sint-Andries Kerk en dan resteert er nog een kleine wandeling van een halve kilometer naar het stadion. In totaal duurt het tripje maar 20 minuutjes. Dat valt mee… toch? Zorg er echter wel voor dat je op tijd vertrekt naar het stadion want het kan druk zijn op een wedstrijddag van Club Brugge. Wil jij graag nog het Jan Breydelstadion bezoeken voordat het definitief gesloopt wordt? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Club Brugge en maak nog één keer de fantastische sfeer in het Jan Breydelstadion mee!