King Power Stadium

Leicester City speelt sinds 2002 alle thuiswedstrijden in het King Power Stadium. In dit stadion heeft de club uit Leicester niet altijd gespeeld. Hieronder vind je alle informatie over het King Power Stadium.

King Power Stadium 

Het vorige stadion van Leicester, waar de club 111 jaar gespeeld heeft, werd volgens het team te klein en dat heeft geresulteerd in het verhuizen naar een ander stadion. De afstand tussen het nieuwe stadion en het vorige was maar 200 meter. De sponsorrechten werden destijds gekocht door de voormalige shirtsponsor van Leicester City, het bekende chipsmerk Walkers, waardoor het stadion de naam Walkers Stadium kreeg. Het nieuwe stadion opende zijn deuren in 2002. De bouw van het stadion kostte in totaal 43 miljoen euro. Omdat Leicester City datzelfde jaar degradeerde uit de Premier League, verkeerde de club direct in financiële problemen. Het stadion kreeg een nieuwe eigenaar nadat Leicester na één jaar weer promoveerden naar de Premier League en daarbij ook een nieuwe naam: The King Power Stadium. Het stadion heeft nu plek voor 32.262 fans.


De tribunes van het King Power Stadium

Het maakt niet uit in welk seizoen je het King Power Stadium bezoekt, want elke tribune is overdekt. De tribunes van het stadion hebben geen speciale namen zoals in veel andere stadions wel het geval is. Hier hebben de tribunes de namen van de richtingen van een kompas. De enige tribune die een andere naam heeft gekregen is de South Stand, wat nu The Spion Kop heet. Families met kleine kinderen kunnen terecht op de North Stand en daarnaast kunnen 3.000 supporters plaatsnemen in het uitvak. Op dit moment overweegt de club om het stadion wederom uit te breiden, vanwege de vele successen en ambities van de club.


Het King Power Stadium bezoeken?

De afstand tussen het centrum van Leicester en het King Power Stadium is 2,1 kilometer. Met de bus duurt het daarom maar een kleine 12 minuten om bij het King Power Stadium te komen. Een kaartje kost tussen de twee en vijf euro. Met de taxi duurt het maar vier minuten, maar dit kost dan wel iets duurder: tussen de negen en elf euro. Mocht je tijd en zin hebben om een kleine wandeling te maken naar het stadion, dan is dit ook zeker een optie. Dit kost je ongeveer 30 minuten. Wil jij het King Power Stadium graag bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Leicester City en geniet van het levendige stadion!