Het Lotto Park

Het komt weinig voor dat voetbalclubs vandaag de dag nog steeds in hun eerste stadion spelen, maar dit is RSC Anderlecht tot nu toe wel gelukt. Het Lotto Park werd gebouwd in 1917 en is daarmee een van de oudste stadions in België. Wil je meer weten over het Lotto Park? Lees dan snel verder!

Bezoek het historische Lotto Park

De naam van het stadion stamt af van Constant Vanden Stock, die de voorzitter van RSC Anderlecht was voor maar liefst 25 jaar. De officiële naam van het stadion was Stade Émile Versé, maar dit veranderde naar Constant Vanden Stock Stadion in 1983. In 2019 werd het bekend als het Lotto Park en kreeg het als bijnaam 'Het Astridpark'. De capaciteit van het stadion bedraagt 21.500, waardoor het de kans misliep om een wedstrijd van de EURO 2000 te mogen ontvangen. De club heeft meerdere malen plannen gemaakt voor renovaties en uitbreidingen, maar deze zijn tot nu toe allemaal niet doorgegaan en zullen hoogstwaarschijnlijk niet plaatsvinden. De reden hiervoor is dat zij zich hebben aangemeld om huurlingen te worden van het nieuwe nationale stadion met een capaciteit van 60.000 dat nog gebouwd moet worden.


Lotto Park bezoeken?

Vanaf het centrum van Anderlecht duurt het maar acht minuten om naar het Lotto Park te lopen. Dit is dan ook de makkelijkste en voornaamste manier om naar het Lotto Park te reizen. Zo heb je geen last van overvolle bussen, metro’s of treinen en kun je gemakkelijk na een wedstrijd naar je hotel of dergelijke lopen. Mocht je toch liever met het openbaar vervoer reizen, dan ben je ook acht minuten onderweg. Vanaf Anderlecht Sint-Guido pak je bus 118 en stap je uit bij Anderlecht de Linde. Dit is een andere manier om bij het stadion te komen. Wil jij het Lotto Park graag nog een keer bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar RSC Anderlecht en moedig de club aan!