Het Maurice Dufrasnestadion

Het Maurice Dufrasnestadion, zoals wij het in Nederland noemen, is het stadion waarin jij een mooie thuiswedstrijd van Standard Luik bijwoont. Het stadion wordt door de lokale bevolking Sclessin genoemd en het stadion is ook vooral bekend onder deze naam. Als je meer wilt weten over het Maurice Dufrasnestadion, lees dan snel verder!

Het Stade Maurice Dufrasne: een en al sfeer

Sclessin is de wijk waarin het Stadion ligt en Maurice Dufrasne was de vijfde voorzitter van de club, van 1909 tot 1931. In 1909 werd het Maurice Dufrasne stadion ook geopend en de capaciteit werd uitgebreid naar 20.000 in 1925. Het werd nog een keer vergroot in 1940 waar 10.000 meer staplaatsen toegevoegd werden en dit werd gevolgd door meer uitbreidingen. In de jaren 80 en 90 vonden er grootschalige renovaties plaats waarin drie nieuwe tribunes werden geopend. In 1999 werd het nogmaals gerestaureerd voor het ontvangen van Euro 2000 en toen werd het magnifieke stadion gecreëerd waar zo’n 30.000 supporters in pasten. Meer veranderingen zijn nooit uitgevoerd, omdat duidelijk werd dat de club de wereldbeker niet zou winnen in 2018 of 2022. Dit neemt niet weg dat een voetbalwedstrijd van Standard Luik in het kolosale Maurice Dufrasnestadion een spektakel zal worden!

Het Maurice Dufrasnestadion bezoeken?

Er zijn meerdere manieren om vanaf het centrum van Luik naar het stadion te reizen. Met het openbaar vervoer kun je vanaf het Liege Pont d’Avroy bus 27 64 pakken. Stap dan uit bij Sclessin Château en loop nog een kwartier naar het stadion. Je kunt deze loopafstand ook verkorten door uit te stappen bij Liege Place Général Leman. Vanaf hier stap je dan op bus 3 148 en vervolgens stap je uit bij Sclessin Rue de la Barge. Dan loop je nog zeven minuten naar het stadion. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want het kan druk zijn in de stad op een wedstrijddag van Standard Luik. Veel plezier in het Maurice Dufrasnestadion!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte