St. James Park

Het St. James' Park is een voetbalstadion gelegen in Newcastle upon Tyne in Engeland. Het stadion biedt plaats voor 52.354 toeschouwers en is het 8e grootste stadion van Engeland.

Beleef een authentieke sfeer in St. James’ Park

Het St. James' Park is gebouwd in 1880 en werd 12 jaar later de thuisbasis van de huidige Premier League-club Newcastle United. Het stadion is vaak gerenoveerd en uitgebreid in het verleden. Kleine ingrepen vonden plaats voor 1990, totdat John Hall investeerde in de club. Hij bracht de capaciteit naar 36.000, maar vond dit niet genoeg. Het stadion had meer plaatsen nodig en sommigen wilden zelfs een nieuw stadion openen. De gemeente stemde daar alleen niet in mee, dus er werd een extra ring toegevoegd aan het stadion. Dit volgde met nog meer uitbreidingen, maar nu is het echt niet meer mogelijk om uit te breiden aangezien er een weg bij het stadion ligt en het omringd is door gebouwen. Er is nog wel grond gekocht voor een hotel of conferentiezalen.


Mooie wedstrijden in St. James’ Park

Er zijn een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld in het St. James’ Park. Drie wedstrijden van Euro 1996 vonden plaats in het St. James’ Park. Sommige voetbalwedstrijden van de Olympische Spelen in 2012 zijn ook gespeeld in het stadion. Verder speelt het geweldige Newcastle United alle thuiswedstrijden in het mooie St. James’ Park. Een leuk feitje over het stadion is, is dat het vroeger geschreven werd als ‘St. James’s Park’, maar de apostrof s werd afgeschaft rond 1950.


St. James’ Park bezoeken?

Wil jij graag het St. James’ Park bezoeken? Je kunt bij het stadion komen met de metro, de trein en met de bus. Je kunt er ook lopend naartoe natuurlijk. Het duurt ongeveer 10 minuten om vanaf het centraal station van Newcastle naar het stadion te lopen. Als je met de metro reist, stap dan uit bij het St. James’ metrostation. Je stapt uit bij het centraal station als je met de trein reist. Bus 71 stopt bij het St. James’ Park en die vertrekt vanaf het centraal station. Het duurt dan nog ongeveer 10 minuten voordat je bij het stadion aankomt. Voor meer informatie over reizen naar het St. James' Park bezoek dan deze handige website of deze lokale website. Boek een voetbalreis naar Newcastle United en bezoek het fantastische St. James’ Park!