Wembley Stadium

Wembley Stadium is gelegen in de wijk Wembley in het noordwesten van Londen. Het stadion wordt met name ingezet voor thuiswedstrijden van het nationale elftal van Engeland en voor concerten. Wil je meer te weten komen over dit enorme stadion? Lees dan verder!

Leuke feitjes over het Wembley Stadium

Het oorspronkelijke stadion werd in 1923 geopend onder de naam Empire Stadium. Het Wembley Stadium werd van 2000 tot 2007 verbouwd voor een recordbedrag van 1 miljard euro, wat het de duurste verbouwing van een voetbalstadion ooit maakt. Het stadion is één seizoen de thuisbasis van Tottenham Hotspur geweest omdat zij even niet in hun eigen stadion konden spelen, maar nu speelt het nationale elftal er haar thuiswedstrijden en de finales van de League Cup en FA Cup worden er vaak gehouden. Het stadion biedt tijdens voetbalwedstrijden plaats voor 90.000 toeschouwers en is hiermee het grootste stadion van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens concerten heeft het een capaciteit van 75.000. Het stadion heeft een vier-sterren status gekregen van UEFA.

Wembley Stadium bezoeken?

Aangezien Londen een enorme stad is, duurt het wel even voordat je het Wembley Stadium bereikt. Met het openbaar vervoer duurt het ongeveer 40 tot 60 minuten om vanaf het centrum van Londen naar stadion te reizen. Het metronetwerk is een geliefde manier van reizen in Londen en het is ook de snelste, dus we raden je aan om hier gebruik van te maken. In dat geval kun je vanaf Charing Cross de metro richting Queen’s Park nemen. Stap uit bij Baker Street en stap hier over in de metro richting Uxbridge. Hier stap je uit bij Wembley Park en moet je nog een kwartiertje lopen naar het stadion. Vanaf Westminster kun je een rechtstreekse metro naar Wembley Park pakken. Dit is de metro richting Stanmore. Londen is een drukke stad, dus vertrek wel op tijd naar het stadion, want je wilt niet te laat komen voor een voetbalwedstrijd, concert of stadiontour!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte