Tips voor vliegen naar Manchester

Voetbalreizen naar topclubs zoals Manchester United of Manchester City zijn goed te combineren met het bezoeken van de diverse bezienswaardigheden die de stad Manchester rijk is. Zo is de stad in het bezit van vele musea, waaronder het National Football Museum.
Voor de jongeren die van uitgaan houden zijn er voldoende pubs en clubs aanwezig in het stadscentrum. 

Wanneer je een voetbalreis naar Manchester gaat maken, is het dus zeker de moeite om je reis met één of twee dagen te verlengen. Prijstechnisch kan het soms zelfs voordeliger zijn om langer te blijven en zo buiten het weekend om te vliegen.

Wij voorzien je graag van de beste adviezen!
Reizen naar Manchester via Manchester Airport

Voor vluchten naar Manchester Airport zijn er legio opties. U kunt op zaterdagochtend kiezen uit meerdere maatschappijen en meerdere vluchten die vertrekken voor 10.30 uur. Zo bent u te allen tijde op tijd voor de voetbalwedstrijd. U kunt bijvoorbeeld vliegen met EasyJet, KLM en Flybe; allemaal vanaf Schiphol. Vanwege het hoge aanbod boekt u voor nog geen € 75,- een retourvlucht.
Een andere mogelijkheid is om te vliegen vanaf Keulen of Düsseldorf met Eurowings; ook hier worden meerdere mogelijkheden geboden op zaterdagochtend. Vanuit Brussel kunt u vliegen met Ryan Air en Brussels Airlines.

Van Manchester Airport naar het centrum
Het vliegveld van Manchester – dat ook bekend staat als Ringway Airport – ligt zo’n 15 kilometer van het centrum. Een taxi van de luchthaven naar het centrum van Manchester kost circa £ 30 (€ 35,-). Deze is vooraf te boeken maar ook heel makkelijk ter plaatse te regelen. Arrow Cars is het officiële taxibedrijf van Manchester Airport. U kunt ook gebruik maken van de 'Black Cabs' die overal in Engeland rondrijden. De rit zal ongeveer een half uur duren, afhankelijk van waar u precies in de stad afgezet wilt worden.

Manchester Airport heeft een eigen trainstation dat zich bevindt tussen Terminal 1 en 2. U kunt hier gewoon naartoe lopen. Ieder 10 minuten vertrekt er een trein (TransPennine Express) naar het treinstation Manchester Piccadilly, dat midden in de stad van Manchester ligt. De treinrit duurt ongeveer een kwartier en kost gemiddeld £ 5 (afhankelijk van de tijd waarop u reist).

Met de bus van National Express komt u voor £ 4 in het centrum van Manchester. De reistijd duur wel iets langer dan met de trein, namelijk 25 minuten.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of je op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om je reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer in Manchester

In Manchester kun je gebruikmaken van treinen, metro’s en bussen. Je kunt je reis makkelijk plannen met Google Maps. Manchester heeft een heel uitgebreid busnetwerk. Tickets koop je al vanaf € 0,80 voor een enkele rit. Deze kun je gewoon in de bus kopen. Indien je veel gebruik gaat maken van het ov, is het rendabel om een dagkaart te kopen. Met dit ticket kun je met alle treinen, trams en bussen binnen Manchester reizen. Er zijn diverse varianten. Wil je bijvoorbeeld buiten de spits met de trein, metro en bus reizen, dan kost een dagkaart £ 8,90.


Praktische informatie algemeen

  • De valuta in het Verenigd Koninkrijk is de Britse pond (GBP).
  • Wisselkoers: £ 1 = € 1,19.
  • Het is het beste om pas te pinnen als je in de binnenstad bent en niet gelijk op het vliegveld. De wisselkoersen zijn hier anders en niet gunstig waardoor je snel veel geld kwijt bent voor de transactie. Dit geldt ook voor geld wisselen vooraf.
  • In Engeland worden stopcontacten van type G gebruikt. Als je in Nederland woont, heb je dus een reisstekker nodig.
  • In Engeland is het altijd één uur vroeger dan in Nederland.
  • Neem alleen een officiële taxi, geen ‘snorder’; de officiële ‘black cabs’ zijn altijd voorzien van een meter.
  • Check voordat je naar Manchester gaat online de evenementenagenda om niks te missen.

Extra tip

Manchester telt twee grote treinstations: Piccadilly in het zuidoosten en Victoria in het noorden van het centrum. Over het algemeen wordt Piccadilly voor lange afstanden gebruikt en is Victoria voor de regionale treinen.


Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.