Tips voor vliegen naar Sevilla

Sevilla is een bijzondere stad in Spanje en ook één van de warmste Spaanse steden. In maart kan het weer al aangenaam zijn en in november is de gemiddelde temperatuur zelfs nog 20 graden. Boven de historische smalle straatjes in het stadscentrum hangen allemaal doeken om voor enige verkoeling te zorgen. Sevilla wordt de stad van de flamenco genoemd, maar is daarnaast ook een échte voetbalstad. Tijdens speeldagen worden de straten overspoeld met supporters in de kleuren van het Sevilla FC tenue. Verder wordt de stad gekenmerkt door duizenden sinaasappelbomen en de gezelligheid; tot diep in de nacht kunt u in vele tapasrestaurants genieten van de lokale keuken onder het genot van een glaasje wijn.

Als u een Voetbalreis gaat maken naar Sevilla is het dus zeker de moeite om uw reis met één of twee dagen te verlengen. Prijstechnisch kan het soms zelfs voordeliger zijn om langer te blijven en zo buiten het weekend om te vliegen. U kunt een compleet verzorgde Voetbalreis boeken bij Number 1 Voetbalreizen, maar u kunt natuurlijk ook zelf uw vlucht boeken. Wij voorzien u graag van de beste adviezen!
Reizen naar Sevilla via Sevilla Airport

U kunt op meerdere manieren rechtstreeks vliegen op Sevilla. Voor de thuiswedstrijden van Sevilla FC is de enige mogelijkheid om op zaterdagochtend vroeg heen te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol met Transavia. Op maandag zijn er 2 vluchtmogelijkheden terug naar Amsterdam (’s morgens en ’s avonds). Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven of Brussel Charleroi op Sevilla te vliegen. Dit kan met de luchtvaartmaatschappij Ryanair. Het is helaas vanaf deze luchthavens niet mogelijk om op zaterdagochtend heen te vliegen. Ryanair vliegt vanaf beide luchthavens op vrijdag heen. Prijstechnisch kan de vluchtprijs een stuk goedkoper zijn dan vanaf Amsterdam. In sommige gevallen kan dit zelfs inclusief extra overnachting van vrijdag op zaterdag goedkoper uitpakken.

Van het vliegveld naar het centrum
Het vliegveld van Sevilla ligt zo’n 10 kilometer van het centrum vandaan. Een taxi van de luchthaven van Sevilla naar het centrum kost zo’n 20 tot 25 euro. Het is ook mogelijk om de bus van uitvoerder Tussam pakken. Lijn EA is een speciale buslijn tussen de luchthaven en het centrum van Sevilla. De bus vertrekt twee tot vier keer per uur en de reistijd naar eindhalte Plaza de Armas is ruim 50 minuten. Een buskaartje kost zo’n € 5,00 en is te koop bij de buschauffeur.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer Sevilla

De snelste manier om te reizen in Sevilla is met de taxi. Taxi's zijn over het algemeen betrouwbaar en veilig, maar wel prijzig. U kunt beter voordelig gebruikmaken van de bus, tram en metro. Het busnetwerk is het meest uitgebreid, maar in het zuidelijke deel van het centrum kunt u ook tramlijn 1 gebruiken. Een kaartje voor de bus, metro of tram kost ongeveer € 1,50 en is te koop bij de buschauffeur of op de metro- en tramstations. Wanneer u veel gebruik gaat maken van het OV, is het voordeliger om voor € 5,00 een dagkaart te kopen. U plant uw reis heel gemakkelijk met Google Maps.


Praktische informatie algemeen

  • Het kraanwater is drinkbaar maar anders dan in Nederland; er kan dus een chloorsmaak aan zitten.
  • De officiële taxi’s in Sevilla zijn wit met een gele streep. Zorg ervoor dat de meter altijd aanstaat.
  • Koop alleen tickets voor bezienswaardigheden via officiële websites. Reserveren via de website van bijvoorbeeld het museum zelf is altijd het veiligst en voordeligst.
  • U kunt veel tijd besparen met het omzeilen van wachtrijen; koop uw kaartjes van tevoren.
  • Een fiets huren in Sevilla is een leuke, goedkope manier om veel van de stad in korte tijd te zien. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Sevilla Highlights Bike Tour.

Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.