Tips voor vliegen naar Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en heeft ook meerdere voetbalclubs. Valencia FC en Levante zijn de clubs uit de provinciehoofdstad zelf, Villareal ligt ca. 60 kilometer ten noorden van Valencia. Als u een voetbalreis gaat maken naar Valencia FC en een bezoek brengt aan Estadio Mestalla, is het goed om te beseffen dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn in Valencia. U kunt uw voetbalreis combineren met een citytrip; zo heeft u twee vliegen in één klap!

U kunt bij ons compleet verzorgde Voetbalreizen boeken naar deze bijzondere stad, maar als u zelf uw vlucht wilt boeken is dat natuurlijk geen probleem. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft. Lees verder voor meer informatie over reizen van en naar Valencia Airport.
Reizen naar Valencia via Valencia Airport

Het is helaas lastig om vanaf Amsterdam op zaterdag te vliegen naar Valencia. De vroegste vlucht vertrekt om 12.45 uur met als aankomsttijd 15.10 uur. Aangezien wedstrijden in Spanje regelmatig op zaterdagmiddag 16.15 uur of 18.15 uur worden gespeeld is dit een te krap reisschema. Uiteraard zijn er wel voldoende alternatieven. Één van deze alternatieven is om al op vrijdag heen te vliegen. Dit kan ook ’s avonds om 20.35 uur met KLM waardoor u geen extra vrije dag hoeft te nemen.

Het is vanaf Eindhoven wel mogelijk om op zaterdagochtend heen te vliegen. Transavia vliegt ’s ochtends heen en u kunt zowel ’s morgens als ’s avonds terugvliegen. Vanuit België (Brussel Zaventem) vliegt Ryanair ook op Valencia. U kunt op de heenweg de vroege ochtendvlucht boeken en Ryanair vliegt in de namiddag terug op maandag vanuit Valencia. Als andere optie kunt u ook nog kiezen voor een vertrek vanaf Düsseldorf met de luchtvaarmaatschappij Eurowings. Zij hebben ook op zaterdag een ochtendvlucht heen en op maandagmiddag weer een vlucht retour.

Van het vliegveld van Valencia naar het centrum
Het vliegveld van Valencia ligt relatief dichtbij het stadscentrum. Met de taxi bent u (afhankelijk van de verkeersdrukte) in zo’n 20 minuten in het hart van de stad. De kosten hiervoor zijn ca. € 25,00 en er wordt een extra airport supplement in rekening gebracht á € 5,40.

Uiteraard is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. De rode lijn 3 en de groene lijn 5 van de metro brengen u in ongeveer 20 minuten naar metrostation Xàtiva (zone A) in het centrum van de stad, op korte afstand van treinstation ‘Estació del Nord’. Het metrostation van het vliegveld vindt u op de begane grond van de regionale hal; hier vertrekt gemiddeld iedere 5 à 10 minuten een metro naar de stad. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kaartautomaten en kosten € 3,90 voor een enkele reis (zone ABCD). De eerste keer dat u gaat reizen betaalt u € 1,00 extra voor een kartonnen pas of € 2,00 extra voor een plastic pas. De reispas kunt u op een later tijdstip opnieuw opladen en gebruiken.

Het voetbalstadion van Valencia CF (Estadio de Mestalla) is direct bereikbaar met metrolijn 5 vanaf Valencia Airport; u bent 25 minuten onderweg naar het nabijgelegen metrostation Aragón. Het is mogelijk om een 10-rittenkaart (Bonometro, 10 journey Travelcard) te kopen voor bijvoorbeeld zone A; de prijs hiervan is € 7,20. De kaart is handig voor een stedentrip van enkele dagen, u kunt namelijk met meerdere personen gebruikmaken van de Bonometro.

Een andere reismogelijkheid die u heeft is de bus, deze is goedkoper dan de metro. Buslijn 150 (Metrobus) rijdt van Valencia Airport via de plaatsen Manises, Quart de Poblet en Mislata naar Valencia. Een enkele reis kost € 1,45. De bus rijdt gemiddeld iedere 30 minuten van en naar het vliegveld, maar op zon- en feestdagen niet. De reistijd tussen het vliegveld en Plaza España nabij het centrum van Valencia is 40 minuten.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer Valencia

Het centrum van Valencia kunt u het beste te voet ontdekken, maar als u van plan bent grotere afstanden af te leggen; het openbaar vervoer is ook uitstekend geregeld. Taxi's in Valencia zijn niet al te duur. 


Praktische informatie algemeen

  • Het kraanwater is drinkbaar maar anders dan in Nederland; er kan dus een chloorsmaak aan zitten.
  • De taxi's in Valencia hanteren verschillende tarieven. Zorg ervoor dat de meter altijd aanstaat.
  • Cabify is een grote en zeer handige taxi-organisatie die op Uber lijkt. Deze service is goedkoper dan de reguliere taxi in Valencia.
  • Koop alleen tickets voor bezienswaardigheden via officiële websites. Reserveren via de website van bijvoorbeeld het museum zelf is altijd het veiligst en voordeligst.
  • U kunt veel tijd besparen met het omzeilen van wachtrijen; koop uw kaartjes van tevoren.
  • Een fiets huren in Valencia is een leuke, goedkope manier om veel van de stad te zien in korte tijd. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Valencia Highlights Bike Tour.

Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.