Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

AFC Ajax niet voorbij Liverpool FC

Dinsdag 1 december 2020 stond de kraker tussen Liverpool FC en AFC Ajax op het programma in groep D van de Champions League. Voor beide clubs was het van groot belang om resultaat te halen omdat het nog alle kanten op kan in deze poule. Met Atalanta Bergamo als derde goed presterende club moeten ze met ze 3e uitvechten welke twee clubs er een ronde verder afdwingen in het miljardenbal.

Anfield Road

De wedstrijd op Anfield Road ging gelijk op met aan beide kanten wat kleine kansen. Ajax nam het heft in handen en was duidelijk de ploeg met het meeste balbezit, waar Liverpool daarentegen rustig afwachtte en loerde op de counter met hun pijlsnelle aanvallers. Met rust waren er nog geen doelpunten gevallen waardoor de 2e helft alsmaar spannender werd. In de 58e minuut werd de ban gebroken. Door een zeldzame inschattingsfout van Ajax-doelman André Onana was het Curtis Jones die de bal in het lege doel kon binnentikken. Eric ten Hag antwoordde hierop door een aantal aanvallende wissels door te voeren maar de verdediging en vooral de keeper van Liverpool was niet te kloppen.

Met een 1-0 nederlaag voor AFC Ajax staan ze momenteel op de 3de plaats in de poule. Woensdag 9 december wordt de laatste wedstrijd in de poulefase gespeeld tegen Atalanta Bergamo in de Johan Cruijff ArenA. Atalanta heeft momenteel één punt meer dan Ajax dus moét er gewonnen worden door de club uit Amsterdam. Mocht AFC Ajax deze wedstrijd niet weten te winnen, zijn ze als kleine troost wel al verzekerd van een plekje in de Europa League.