Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

Bayern München tóch Herbstmeister

Bayern München, met stipt de meest succesvolle club uit Duitsland, wist zich op de laatste speelronde voor de kerstvakantie tóch nog te bekronen tot koploper in de Bundesliga. In een onderling duel tegen het Bayer 04 Leverkusen van Peter Bosz werd beslist welke club op de eerste en op de tweede plek de tweede seizoenshelft in zou gaan.

Het uitstekend presterende Bayer 04 Leverkusen schoot goed uit de startblokken en beloonde zich snel door op een 1-0 voorsprong te komen. De thuisclub leek alles onder controle te hebben, maar dan is daar toch altijd weer Robert Lewandowski. De superspits (op dit moment misschien wel de beste ter wereld) wist net voor rust de gelijkmaker te maken. Met dit doelpunt maakte hij alweer zijn 16e doelpunt in 12 wedstrijden.

Na rust ging het lange tijd op en neer maar werd en niet gescoord. En wat iedereen voelde aankomen, gebeurde uiteindelijk alsnog. Wéér weet de club uit München in de laatste minuten van de wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken en wederom was het dankzij Lewandowski. Door deze goal is Der Rekordmeister met twee punten over Bayer 04 Leverkusen heengegaan en heeft daarmee de eerste plaats bemachtigd.

Ondanks het feit dat Leverkusen deze wedstrijd met 1-2 heeft verloren, kunnen ze terugkijken op een fantastische eerste seizoenshelft. Aan het begin van het seizoen was het lastig in te schatten hoe Leverkusen voor de dag zou komen omdat ze hun sterspelers Kai Havertz en Kevin Volland waren kwijtgeraakt. Desondanks hebben ze zich uitstekend herpakt en staan ze op een terechte tweede plaats in de Bundesliga.