Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

De tweede halve finaleronde van de Copa del Rey

Direct na de gespeelde kwartfinalewedstrijden van de Copa del Rey werd er geloot voor de halve finale, waarin FC Barcelona het tegen Real Madrid moest opnemen. Real Betis trof Valencia de eerste wedstrijd thuis.

31-01Girona - Real Madrid1-3 (3-7)

De eerste El Clásico van de halve finale werd gespeeld in Camp Nou en begon zonder Messi; vanwege een blessure in zijn bovenbeen werd de sterspeler van FC Barcelona niet fit genoeg geacht om te spelen en begon daarom op de reservebank. In Camp Nou keken ze al binnen 5 minuten tegen een achterstand aan. Na een uur maakte Malcom de gelijkmaker. Messi werd in de 2e helft alsnog ingebracht maar kon de score niet meer veranderen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Valencia ging op bezoek bij Real Betis. De thuisploeg kwam in Sevilla 2-0 voor te staan. Denis Cheryshev maakte voor Valencia in de 70e minuut de 2-1. Pas in de blessuretijd sloeg Valencia nog een keer toe; Kevin Gameiro bracht de stand in de 92e minuut op 2-2.

De eerste return is op 27 februari in Santiago Bernabéu. Real Betis gaat een dag later op bezoek in Valencia in het Estadio Mestalla.