Een voetbalreis naar Liverpool; de perfecte gelegenheid voor een citytrip

Liverpool – het woord alleen al roept talloze associaties op. Nu Liverpool FC op alle gebieden uitmuntend presteert, er twee Nederlanders bij de club spelen onder wie UEFA Men’s Player of the Year én FIFA World Player of the Year-genomineerde Virgil van Dijk, is Liverpool populairder dan ooit. En niet alleen in Nederland.

Buiten het feit om dat Liverpool FC al jaren bekend staat om de geweldige sfeer in het stadion en het prachtige lied ‘You’ll never walk alone’, is de populariteit de afgelopen twee jaar geëxplodeerd. Iedereen heeft wel eens het nummer over de Egyptische Koning Salah of Virgil on Fire voorbij horen komen.

Je zou bijna vergeten dat Liverpool ook nog een andere prachtige voetbalclub heeft, Everton, die het echt niet heel slecht deed afgelopen seizoen. Everton bezit tevens een prachtig nostalgisch stadion midden in de stad, waar je de oude voetbalsfeer nog kunt voelen op je huid. Waar men vanuit het stadion binnen drie stappen thuis is en je alle gammele voordeuren op een rij om de beurt dicht hoort klappen na de wedstrijd. Heel bijzonder.

Maar zelfs wanneer je niet van voetbal houdt valt er in deze stad, aan de noordzijde van de rivier de Mersey, genoeg te beleven. De stad waar je niet kunt rondlopen zonder talloze herkenningspunten tegen te komen van nummers die we nog dagelijks op de radio horen – Strawberry field, Penny Lane. De geboortestad van de Beatles, de Cavern Club, de Albert Dock-kade, het oneindige aantal pubs – Liverpool heeft het allemaal.


Als u een voetbalreis naar Liverpool gaat maken, is het goed om te weten wat er nog meer te doen is in deze grote stad. Wij hebben een overzicht voor u samengesteld met een aantal bezienswaardigheden die u eigenlijk echt niet mag missen. Verleng uw voetbalreis met een paar dagen en maak zo gelijk een mooie stedentrip. Prijstechnisch kan het ook veel voordeel hebben om buiten het weekend om te vliegen; zo heeft u voor weinig extra kosten gelijk een minivakantie die alles heeft: voetbal, muziek, cultuur, uitgaan en ontspanning!


Het is goed om te weten dat een groot gedeelte van Liverpool door UNESCO aangewezen is als Werelderfgoed: de Maritieme handelsstad Liverpool.
Deze havenstad omvat zes belangrijke delen, waaronder het prachtige, gezellige Albert Dock, Stanley Dock, Pier Head en de straten rondom William Brown Street. De meeste highlights van Liverpool bevinden zich in, of in de buurt van, deze omgeving.


Albert Dock

De belangrijkste attractie van Liverpool is, zonder twijfel, Albert Dock. Liverpool staat bekend als echte havenstad, maar tegenwoordig is de havenfunctie van de stad grotendeels vervallen en is de toeristensector enorm gegroeid.
Dit is voornamelijk te zien op Albert Dock. Van origine is Royal Albert Dock een groot complex met een aaneenschakeling van havengebouwen en pakhuizen. Meer dan 150 jaar geleden werd het complex door Prins Albert geopend.

Tegenwoordig heeft het enorme complex van Albert Dock een verscheidenheid aan winkels, cafés, bars, restaurants en musea, waaronder The Beatles Story, het Merseyside Maritime Museum en de Tate Modern Art Gallery. De Pier Head ligt in de directe omgeving van Albert Dock. Het is een heerlijke plek om te wandelen langs de Mersey-rivier. U kunt hier ook op één van de vele (veer)boten stappen voor een tocht over de rivier.

Met de voormalige internationale haven staat Albert Dock symbool voor de bloeiperiode van de stad.


Pier Head

De Liverpool Pier Head, onderdeel van de Albert Dock, wordt gevormd door de beroemde Liver Buildings, ook wel Three Graces genoemd: de Royal Liver Building, Cunard Building en de Port of Liverpool Building, waar ook de prachtige Kathedraal van Liverpool staat. De gebouwen typeren de skyline van Liverpool. Bovenop de gebouwen staan twee grote liver birds; twee vogels die symbool staan voor de stad Liverpool, die al dateert uit de vroege middeleeuwen.


Liverpool Cathedral

De Kathedraal van Liverpool ligt op een heuvel achter de Liver Buildings. Deze kathedraal is volledig in gotische stijl gebouwd. De bouw van de kathedraal begon al in 1904 maar werd pas in 1978 afgerond. De Kathedraal is 189 meter lang en de toren rijkt meer dan 100 meter in de lucht. De top van de kerktoren biedt een prachtig uitzicht over de stad. Deze is bereikbaar met de lift.

De Kathedraal is gratis te bezoeken en dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur.


Metropolitan Catheral

De Metropolitane Kathedraal van Liverpool is een katholieke kerk gebouwd in 1962. Door de cirkelvormige plattegrond van de kerk wordt de kathedraal ook wel Paddy’s Wigwam of De paus lanceerhelling genoemd. Hoewel de buitenkant volledig uit beton bestaat en de kerk er daardoor nogal mistroostig uitziet, is de binnenkant schitterend. Het daglicht valt via de glas-in-loodramen naar binnen en voorziet de kerk daardoor met prachtige kleuren.

De Metropolitane kathedraal wordt nog steeds gebruikt voor missen, muziekoptredens en diverse speciale evenementen. De openingstijden zijn 07.30 – 18.00 uur; deze gelden iedere dag. Toegang tot de kathedraal is gratis en er worden tevens gratis rondleidingen aangeboden – een donatie van £ 3 (ongeveer € 3,50) wordt wel gewaardeerd.


Merseyside Maritime Museum

Het Merseyside Maritime Museum is een prachtig scheepvaartmuseum, gelegen op de Albert Dock. Het museum vertelt het verhaal van de slag om de Atlantische Oceaan en het maritieme verleden van Liverpool. Hoogtepunt in het museum is voor velen de tentoonstelling en het schaalmodel van de RMS Titanic. Het Merseyside Maritime Museum is gratis te bezoeken en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari). Een bezoek aan dit leuke en leerzame museum is een absolute aanrader.


Radio City Tower

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Liverpool: de Radio City Tower - ook wel St. John's Beacon genoemd. Deze toren is in gebruik als radiostation maar dient ook als uitkijktoren. De toren biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad en verder; op de Merseyside, Noord-Wales, Cheshire en op heldere dagen zelfs helemaal tot Cumbria. Een bezoek aan de uitkijktoren is een unieke kans om de steeds veranderende skyline van Liverpool te bekijken op een hoogte van 138 meter boven het hart van de stad. De Radio City Tower is dagelijks geopend van 10.15 tot 17.15 uur - laatste toegang is om 17.00 uur.

Toegangsprijs voor volwassenen: £ 6,50 (omgerekend zo’n € 7,-)
Toegangsprijs voor kinderen: £ 4,50 (omgerekend zo’n € 5,-)


Mathew street

Mathew street is de beroemdste straat van Liverpool – in het weekend in ieder geval. Het is dé straat waar je moet zijn voor het nachtleven. Naast de wereldberoemde Cavern Club bevinden zich hier talloze kroegen, clubs, sportbars en eetgelegenheden. Elke kroeg heeft wel wat bijzonders; van een 70’s party loop je over in een gay bar of naar een tent met live muziek. Twee dingen hebben de pubs allemaal gemeen: het heerlijke oud-Engelse sfeertje en de rijkelijk vloeiende pints.

Een bezoekje aan Mathew street mag zeker niet ontbreken aan een Voetbalreis naar Liverpool!


Cavern Club

The Cavern Club is de beroemdste club in Liverpool die bestaat sinds 16 januari 1957. De club geniet vooral bekendheid vanwege The Beatles, die hier voor het eerst optraden als huisband op 2 augustus 1961. Op 9 november datzelfde jaar maakten zij kennis met hun latere manager Brian Epstein en de rest is geschiedenis. De Cavern Club is een must-go voor iedere muziekliefhebber. Deze club heeft zoveel geschiedenis, dat u het wel een keer bezocht moet hebben. Daarnaast treden er ook echt geweldige bands op. Op de website is het volledige programma te vinden samen met de toegangsprijzen; deze verschillen per programma per dag.


The Beatles Story

The Beatles Story is een museum gewijd aan de popgroep The Beatles. In dit museum loopt u door het leven van de Beatles. Het is prachtig opgezet en zelfs voor een doorgewinterde Beatle-fan zijn er nog allerlei nieuwtjes te ontdekken. In 2008 kocht Merseytravel, een overheidsbedrijf, het museum voor 8 miljoen pond. Naar schatting komen er 300.000 bezoekers per jaar. Check vooraf de openingstijden online; deze kunnen variëren. Het is aan te raden uw tickets vooraf te kopen vanwege de lange wachtrijen.


The World Museum

The World Museum is een prachtig museum in Liverpool met 5 verdiepingen en diverse tentoonstellingen. Op elke verdieping waant u zich in een andere wereld. Er is onder andere een gigantisch aquarium met prachtige vissen, een planetarium en een gehele verdieping gewijd aan dinosaurussen. Het museum is zeer geschikt voor kinderen.

World Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.


Liverpool Town Hall

Het Stadhuis van Liverpool is een prachtig historisch gebouw dat al in 1749 werd gebouwd. Het is een van de weinige gebouwen in Liverpool dat nog stamt uit deze tijd. Het gebouw is nog steeds in gebruik voor verschillende doeleinden als conferences, bruiloften en diverse andere evenementen. De buitenkant van het gebouw an sich is al een bezoekje waard, maar u kunt binnen ook een rondleiding krijgen. Zo komt u meer te weten over de geschiedenis en architectuur van Liverpool Town Hall. Een tour kost £ 9.35 per persoon (ongeveer € 10,50) en boekt u gemakkelijk online. Kinderen onder de 16 jaar zijn gratis.


Liverpool ONE

Liverpool ONE is een van de grootste entertainment- en winkelcentra van het Verenigd Koninkrijk. In het gigantische gebouw zijn ruim 170 winkels gehuisvest, een prachtige ODEON bioscoop met maar liefst 18 zalen, talloze restaurants en cafés en zelfs een golfbaan en een eigen park, Chavasse Park. Bij een regenachtige dag in Liverpool kunt u in dit centrum prima een dag vertoeven. Diverse evenementen worden georganiseerd en er is vaak live muziek te bewonderen. Check de officiële website voor de laatste trends en evenementen in Liverpool ONE.


Magical Mystery Tour

Stap aan boord in de kleurrijke Magical Mystery Tour-bus. Deze tour duurt 2 uur en brengt u langs alle plaatsen waar de bandleden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Star van de Beatles zijn opgegroeid. De tour start op de Albert Dock. U komt langs de huizen waar de bandleden opgroeiden, naar school gingen en langs de plaatsen waar zij door werden geïnspireerd en hun liedjes schreven. De tour eindigt bij de Cavern Club, waar u vanaf elke namiddag tot nacht kunt genieten van live muziekoptredens. Op vertoon van uw entreebewijs van de tour heeft u op dezelfde dag gratis toegang tot de Cavern Club.

Toegangsprijs per persoon is £ 16.95 (omgerekend zo’n € 19,-), online te boeken.


Hop-on Hop-off

Naast de Magical Mystery Tour-bussen is het ook mogelijk om te kiezen voor de bekende Hop-on Hop-off bussen. De blauwe bussen combineren een stadstour met de Beatles-tour; de rode bussen laten het centrum van Liverpool zien. Deze bus komt langs alle highlights van de stad. Het mooie van deze bussen is dat u kunt in- en uitstappen waar en wanneer u maar wilt. Zo kunt u Liverpool gemakkelijk verkennen op uw eigen tempo. Houd er rekening mee dat het vaak druk is in de stad en dat u, ook in de Hop-on Hop-off-bussen, flink in de file kunt staan. Lees meer over de verschillende bus-tours op de officiële website.


Ook geïnteresseerd in een voetbalwedstrijd in Liverpool, in combinatie met een van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is? Boek uw volledig verzorgde Voetbalreis bij Number 1 Voetbalreizen, gemakkelijk en snel via onze website. Wij voorzien u graag van de beste adviezen!


NR1'S KEUZE
13 aug
15:00
Liverpool
Crystal Palace
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Van 449,- 399,- p.p.
27 aug
15:00
Liverpool
AFC Bournemouth
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 449,- p.p.
31 aug
20:00
Liverpool
Newcastle United
Inclusief:
 • Overnachting(en)
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 3 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 449,- p.p.
10 sep
15:00
Liverpool
Wolverhampton Wanderers
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 519,- p.p.
01 okt
15:00
Liverpool
Brighton & Hove Albion
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Van 479,- 449,- p.p.
15 okt
15:00
Liverpool
Manchester City
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 749,- p.p.
18 okt
20:00
Liverpool
West Ham United
Inclusief:
 • Overnachting(en)
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 3 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 449,- p.p.
29 okt
15:00
Liverpool
Leeds United
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Vanaf 499,- p.p.
NR1'S KEUZE
12 nov
15:00
Liverpool
Southampton
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Van 479,- 449,- p.p.
31 dec
15:00
Liverpool
Leicester City
Inclusief:
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Anfield, Liverpool
Van 479,- 449,- p.p.
Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Liverpool