Een voetbalreis naar Milaan

Combineer jouw voetbalreis naar één van de topclubs AC Milan of FC Internazionale Milano met een stedentrip en bezoek het prachtige Milaan. Milaan is een veel bezochte stad in Italië en staat bekend als de stad van de mode. Naast mode is de stad gek van voetbal; het gaat er altijd hard aan toe tijdens een wedstrijd tussen de twee Milanese voetbalclubs. De twee clubs delen het San Siro stadion, ondanks hun intense rivaliteit.


Wat heeft Milaan nog meer in petto?

Naast het bezoeken van een voetbalwedstrijd in het San Siro stadion, die bekend staat als het Stadio Giuseppe Meazza onder Inter Milan fans, zijn er nog genoeg andere dingen te doen in Milaan. De stad zou in enkele dagen volledig bezichtigd kunnen worden, waardoor je tot rust kunt komen in het prachtige Italië. Het is natuurlijk een echte aanrader om een stadiontour te doen van het gedeelde stadion die een capaciteit van 80.018 heeft. Dit maakt het stadion dan gelijk het grootste stadion van Italië! Zeker een bezoek waard voor de voetbalwedstrijd plaatsvindt. Number 1 Voetbalreizen heeft een overzicht gemaakt van wat er nog meer te doen is in Milaan en die is hieronder te vinden. Lees over de leukste bezienswaardigheden in Milaan en wat er nog meer te doen is naast je voetbalreis. Voor nu wensen we jou alvast heel veel plezier tijdens je voetbalreis naar Milaan!


De Duomo di Milano

De Dom van Milaan is op zeker de bekendste bezienswaardigheid van de modestad Milaan. Deze kathedraal staat in het midden van Milaan en is daarmee moeilijk te missen. Op de Sint-Pieterbasiliek in Rome en de kathedraal van Sevilla na is de Dom van Milaan de grootste kathedraal van Europa. En dat mag ook wel, want de bouw van deze kathedraal is begonnen in de veertiende eeuw en was pas klaar in 1965. Er zijn zelfs nog marmeren blokken te zien waar nog iets mee gedaan moet worden. Gelukkig zijn er verder 3159 beelden om te bewonderen, dus je kan de schitterende Dom van Milaan veilig een bezoekje brengen in het hartje van de stad.

Adres: P.za del Duomo, 20122 Milano MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 09:00-19:00

Toegangsprijs: varieren van €9,- tot €27,-


Het klooster Santa Maria delle Grazie (Laatste Avondmaal)

Het klooster Santa Maria delle Grazie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en komt uit de vijftiende eeuw. Het is een prachtige plaats omringd door 7 kapellen en een begraafplaats, maar de meeste mensen komen hier om het beroemde kunstwerk van Leonardo Da Vinci te bewonderen: de muurschildering ‘Het Laatste Avondmaal’. Dit is één van zijn beroemdste werken en ook één van zijn grootste. Het is sterk aan te raden om een ticket vooraf te bestellen, want dit is niet mogelijk aan de deur.

Adres: Piazza di Santa Maria delle Grazi, 20123 Milano MI, Italië

Openingstijden: van dinsdag t/m zondag: 08:15-19:00.

Toegansprijs: varieren van €49,- tot €99,-


Piazza Affari en L.O.V.E.

Op het Piazza Affari is een reusachtig en… gewaagd standbeeld te vinden. Een grote middelvinger staat in het midden van het plein om aan te duiden dat men tegen het kapitalisme was tijdens de economische crisis in Italië in 2010. Het beeld symboliseert vrijheid, haat, wraak en eeuwigheid.

Adres: San Paolo 13, 20121 Milano MI, Italië


De wijk Navigli

Door deze wijk ligt een stadskanaal en deze is omringd door talloze restaurantjes en barretjes. Dit zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je in Venetië beland bent. De zijstraatjes zijn gevuld met boetiekjes en pleintjes. Ook zou je er een rondvaart kunnen boeken en de wijk bewonderen vanaf het water. Het is dus de ideale plek om even tot rust te komen en te struinen door de nauwe straatjes. In de late namiddag en avond kun je hier gratis genieten van Italiaanse hapjes. Dit staat bekend als ‘aperitivo’ en je mag zoveel mogelijk pakken van de hapjes die in buffetvorm worden gepresenteerd. Aperitivo is niet alleen in Navigli, maar ook in wijken als Ticinese, Brera en Porta Nuova.


Galleria Vittorio Emanuel II en Quadrilatero d’Oro

Milaan is bekend als de stad van de mode en dit is duidelijk terug te vinden in de Galleria Vittorio Emanuel II. In dit indrukwekkende winkelcentrum zul je alle bekende modemerken tegenkomen. Het is ook zeker een bezoek waard als je niet van mode of winkelen houdt: het gebouw heeft namelijk geweldige architectuur en is kenmerkend voor het indrukwekkende glazen dak. Het is ook mogelijk om een tour van het gebouw te doen waarbij het niet nodig is om alle winkels in te gaan.

Kom je wel zeker voor het winkelen, ga dan ook naar de winkelstraat Quadrilatero d’Oro. Hier zijn niet alleen merkwinkels te vinden, maar ook bekende ketens zoals H&M en lokale boetiekjes. Deze straat is de duurste straat van de stad, maar gelukkig zijn er ook betaalbare winkels te vinden. Deze straat mag zeker niet overgeslagen worden in de beroemde modestad!

Galleria Vittorio Emanuel II:

Adres: Piazza del Duomo, 20121 Milano MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 00:00-23:59

Quadrilatero d’Oro:

Adres: Via Montenapoleone, 20121 Milano MI, Italië


Parco Sempione en Biblioteca degli Alberi

Heb je even rust nodig van de hectiek van de stad? Dan zou je bij het Parco Sempione moeten beginnen! Het park kijkt uit op het Castello Sforzesco en de Arco della Pace. Twee vliegen in één klap dus! Het park is ook populair onder Milanezen die er komen om uit te rusten, te spelen met kinderen of een heerlijk drankje te doen in één van de vele cafés die te vinden zijn in het park. Een ander zeer populair en indrukwekkend park in Milaan is de Biblioteca degli Alberi. Hier kun je heerlijk rondstruinen door de botanische tuin en appartement complexen die volledig bekleed zijn met planten. Er is nog veel meer te doen in dit park en je moet het gezien hebben tijdens je stedentrip naar Milaan, dus ontdek snel wat het park nog meer in petto heeft!

Parco Sempione:

Adres: Piazza Castello 1, 20121 Milano MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 06:30-21:00

Biblioteca degli Alberi:

Adres: Via de Castillia 20124 Milan MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 09:00-20:00


Het moderne Milaan

Naast alle eeuwenoude kerken en architectuur is Milaan ook hartstikke modern. De nieuwe woonwijk de ‘City Life’ is het moderne hart van Milaan. Hier zijn prachtige kunstwerken te vinden, maar daarnaast is er genoeg te doen in de wijk. Ook de wijk Porta Nuova is zeker een bezoek waard. Hier loop je tussen allerlei hoge, moderne gebouwen die gemaakt zijn door beroemde ontwerpers, zoals Gae Aulenti. Het zal net lijken alsof je 100 jaar verder de tijd in bent gereisd.

Porta Nuova:

Adres: Piazza Anita Garibaldi, 20153 Milaan MI, Italië


Spookachtige bezienswaardigheden in Milaan

Een ander – misschien spookachtige, maar prachtige – bezienswaardigheid in Milaan is het Cimitero Monumentale. Dit is de grootste begraafplaats van Milaan en er zijn reusachtige tomben en grafstenen te vinden van zo’n 15.000 Milanezen.

Misschien iets minder spookachtig, maar wat zeker kippenvel zal opleveren, is het Scala van Milaan. Dit prachtige operagebouw is het oudste en grootste operagebouw ter wereld. Als je hier geen balletvoorstelling of operaconcert wilt bijwonen, ga er dan alsnog naartoe om de mooie, indrukwekkende zalen te bewonderen. Het is aan te raden om vooraf tickets te boeken of zelfs een tour van dit magnifieke gebouw.

Cimitero Monumentale:

Adres: Piazzale Cimitero Monumentale, 20154 Milaan MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 08:00-18:00

Het Scala van Milaan:

Adres: Via Filodrammatici 2, 20121 Milaan MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 09:00-17:30 en s’avonds zijn er voorstellingen.

Toegangsprijzen: varieren van €29,50 tot €50,-


Top 3 clubs in Milaan

In Milaan kan je niet alleen tijdreizen naar het verleden of de toekomst door middel van de geweldige bezienswaardigheden in de stad, maar Milaan biedt ook de perfecte gelegenheid om uit te gaan. Na de voetbalwedstrijd van AC Milan of Inter Milan, zou je eventueel een avondje kunnen stappen in één van de gezellige clubs in Milaan om de overwinning te vieren, of het verlies te laten bezinken.


The Club Milano

Deze club is misschien wel de bekendste club in Milaan. Hier is van alles verkrijgbaar en kun je een heerlijke avond dansen. Na de fashion of design week in Milaan vieren veel artiesten en ontwerpers het einde vaak in The Club. Het is dus goed mogelijk dat je een wereldberoemd persoon tegen het lijf loopt!

Adres: Corso Garibaldi 97/99

Openingstijden: van dinsdag t/m zondag van 23:30-05:00


Bobino Milano

Deze club bevindt zich grotendeels buiten zodat je altijd voorzien bent van frisse lucht en van de koele avond kunt genieten. Er zijn verschillende podia te vinden in de club met allen hun eigen thema. Ga een geweldig avond tegemoet in Bobino Milano!

Adres: Piazzale Stazione Genova 4, 20144 Milaan MI, Italië

Openingstijden: van maandag t/m zaterdag: 07:30-03:00


Gattopardo

Er worden fantastische optredens gegeven in het Gattopardo die je zeker van je stoel zullen blazen! De club bevindt zich in een prachtig gebouw waar je constant je ogen zult uitkijken. Van feesten hebben de Italianen verstand, dus je zult er een spetterende avond tegemoet gaan.

Adres: Via Piero della Francesca 47, 20154 Milaan MI, Italië

Openingstijden: van dinsdag t/m zondag van 23:00-05:00


De lekkerste restaurants in Milaan

U Barba

Dit restaurant is zeer populair bij Milanezen. Hier worden typische gerechten uit Genua en omstreken geserveerd. Dit is dus een echte aanrader voor het proeven van lokale gerechten!

Adres: Via Pier Candido Decembrio 33, 20137 Milaan MI, Italië

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 19:00-23:00 en in het weekend kun je er lunchen van 12:00-15:30.


Fabbrica

Als je in Italië bent, moet je natuurlijk ook pizza eten. De perfecte plaats om pizza te eten in Milaan is in Fabbrica. Het restaurant bevindt zich in een oude fabriek, wat een unieke beleving belooft te worden! Geen liefhebber van pizza? Dat is geen probleem, want er staan ook genoeg pasta’s op het menu.

Adres: Corso Garibaldi 26, 20121 Milaan MI, Italië

Openingstijden: van dinsdag t/m zaterdag van 12:00-15:30 en 19:00-23:00 en zondag van 12:00-16:00.


Un Posto a Milano

Wil je een bijzondere ervaring tijdens het diner? Ga dan zeker naar Un Posto a Milano! Dit restaurant is gevestigd in een oude boerderij en bevat een restaurant, bar en zelfs een pension. Elke dinsdagmiddag wordt een boerenmarkt gehouden, wat ook zeker leuk is om te zien!

Adres: Via Cuccagna 2/4, 20135 Milaan MI, Italië

Openingstijden: elke dag van 09:00-01:00


08 okt
18:00
AC Milan
Juventus
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / San Siro, Milaan
Vanaf 379,- p.p.
11 okt
21:00
AC Milan
Chelsea
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Champions League Champions League / San Siro, Milaan
Vanaf 329,- p.p.
16 okt
12:30
Internazionale
Salernitana
Voetbalreizen Internazionale
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / Giuseppe Meazza, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
22 okt
18:00
AC Milan
AC Monza
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / San Siro, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
26 okt
18:45
Internazionale
Viktoria Plzen
Voetbalreizen Internazionale
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Champions League Champions League / Giuseppe Meazza, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
29 okt
20:45
Internazionale
Sampdoria
Voetbalreizen Internazionale
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / Giuseppe Meazza, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
02 nov
21:00
AC Milan
Red Bull Salzburg
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Champions League Champions League / San Siro, Milaan
Vanaf 249,- p.p.
NR1'S KEUZE
05 nov
20:45
AC Milan
Spezia
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / San Siro, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
09 nov
20:45
Internazionale
Bologna
Voetbalreizen Internazionale
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / Giuseppe Meazza, Milaan
Vanaf 179,- p.p.
13 nov
18:00
AC Milan
Fiorentina
Voetbalreizen AC Milan
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / San Siro, Milaan
Vanaf 189,- p.p.
Bekijk alle blogs