Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

El Clásico in halve finale Copa del Rey

Spetterende kwartfinalewedstrijden beloven mooi halve finale Copa del Rey

Valencia bereikte vorige week in de returnwedstrijd tegen Getafe op spectaculaire wijze de halve finale van de Copa del Rey. Zij moesten een 1-0 achterstand van de week ervoor wegwerken en deden dit in een keiharde strijd.

Rodrigo scoorde in de 92e en 93e minuut 2 cruciale goals. Niet alleen maakt hij hiermee een hattrick; ook bezorgde hij Valencia een halve finaleplek en werd Getafe hierdoor uitgeschakeld. Met in totaal 3 rode kaarten liep de wedstrijd in de laatste minuten volledig uit de hand.

Ook Real Betis wist de wedstrijd in de laatste minuten te beslissen: in de 95e minuut scoorde Sergio León en in de 99e minuut besliste Aïssa Mandi de wedstrijd. Het werd 3-1 in Estadio Benito Villamarín in Sevilla.

Een andere kraker was de wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla. De eindstand zou het niet zeggen (6-1), maar de winst ging zeker niet vanzelf. Sevilla won in het eerste duel met 2-0 en had de taak die voorsprong te behouden. Niet makkelijk tegen Barcelona onder leiding van Messi en Suárez.

Na een prachtig benutte strafschop van Coutinho maakte Jasper Cillissen een wereldredding voor Barcelona. Direct opvolgend kreeg ook Barcelona een strafschop tegen en was het weer Cillissen die de club redde. Pas na de rust kwam Barcelona echt helemaal los en verpulverden zij Sevilla met wereldklasse.

Real Madrid had het iets makkelijker; in de 1e wedstrijd thuis wonnen zij 4-2 van Girona en in de return wonnen zij overtuigend met 1-3.

De kwartfinale van de Copa del Rey was al een daverend succes. Dat belooft veel goeds voor de halve finale, waarin vanavond om 21.00 uur gelijk El Clásico op het programma staat, gespeeld in Camp Nou.

Morgenavond om dezelfde tijd wordt de andere halve finale gespeeld tussen Real Betis en Valencia.

Op 27-02 gaat FC Barcelona op bezoek bij Real Madrid in de return. Een dag later ontvangt Valencia – Real Betis.