Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

FC Barcelona en Valencia plaatsen zich voor finale Copa del Rey

Na de eerste El Clásico in de halve finale van de Copa del Rey vond afgelopen woensdag the return plaats in Santiago Bernabéu. Na de spetterende 2-4 overwinning tegen Sevilla van afgelopen weekend ging FC Barcelona met een hoop zelfvertrouwen op bezoek bij Real Madrid.

Messi was, in tegenstelling tot de eerste halve finaleronde, weer helemaal fit. In de eerste helft had hij echter nog weinig in te brengen. De meeste druk kwam van de kant van Real, maar ook zij kwamen, mede dankzij ter Stegen, niet tot afronding. Ruststand: 0-0.

Vijf minuten na rust werd de 0-0 doorbroken dankzij Suárez, die op aangeven van Dembélé de bal kort de hoek injaagde. De Koninklijke bleef echter continu gevaarlijk, en ter Stegen moest meerdere reddingen verrichten in de tweede helft. In de 69e minuut was het wederom Dembélé die de bal strak voorgaf aan Suárez, maar uiteindelijk was het Varane die de bal in eigen doel schoot.

In de 73e minuut kreeg Barcelona een penalty toegekend, en mocht Suárez de bal neerleggen. Met een stijlvolle panenka tekende de Uruguayaan zelfverzekerd de wedstrijd met 3-0.

Luiz Suárez komt met zijn 2 goals op 7 goals in totaal in de laatste 8 Clásico’s. Eerder dit seizoen maakte hij zelfs een hattrick tegen Real Madrid. De man van de wedstrijd was dit keer echter niet Suárez, maar ter Stegen. De uitslag geeft namelijk nogal een vertekend beeld; Real Madrid was sterker en had meer 100%-kansen.

Een dag na El Clásico stond de wedstrijd Valencia – Real Betis op het programma. De wedstrijd werd 2-2 in Sevilla. The return in het Estadio Mestalla werd met één doelpunt in de 56e minuut beslist door Rodrigo Machado voor Valencia.

Valencia staat voor het eerst in 11 jaar weer in de finale van de Copa del Rey en is dus de club waar FC Barcelona het tegen gaat opnemen. De afgelopen 4 jaar won Barcelona de Spaanse bekerfinale.

De finale zal gespeeld worden in het stadion van Real Betis, Estadio Benito Villamarín te Sevilla op 25 mei. De tijd is nog nader te bepalen.