Italië – het land van passie

Staat een voetbalreis naar Italië bovenop jouw wishlist? Wat een geweldige ervaring is dat! Er zijn geen mensen op de wereld gepassioneerder dan de Italianen. In alles, dus ook in voetbal. De fans zijn enthousiast en fel, en bovenal volledig toegewijd aan hun eigen club. Een voetbalwedstrijd in Italië bezoeken is dan ook altijd een bijzondere ervaring: er wordt luidkeels gezongen en het kan er heel hard aan toe gaan – het Italiaanse temperament is zeker zichtbaar op het veld... én op de tribune.

Voetbalreis ItaliëHet Italiaanse voetbalvocabulaire

Je kent het wel: je zit in een voetbalstadion in een ander land en de vreemde (scheld)woorden vliegen je om de oren. De scheldwoorden vis je er waarschijnlijk wel uit, maar welke woorden hoor je nou nog meer langskomen? Speciaal voor jouw komende voetbalreis naar Italië hebben we een greep uit het Italiaanse voetbalvocabulaire op een rijtje gezet:

Fuori gioco – buitenspel

Centrocampo – middenveld

Attaccante – spits

Difensore – verdediger

Capitano – captain

Arbitro – scheidsrechter

Calcio di rigore – strafschoppenserie

Tempo supplementare – extra tijd

Calcio di punizione – vrije trap

Calcio d’angolo – hoekschop


Oefen jouw Italiaanse voetbalvocabulaire voor aanvang van de wedstrijd, drink een lekker wijntje bij de pasta en wie weet kun je de discussie aangaan met je Italiaanse buurman in het stadion – op eigen risico natuurlijk! ;-)

Arrivederci!


Bekijk alle blogs