Landstitels op het hoogste niveau van Europa

Alle competities zijn alweer ten einde of lopen deze week ten einde.

Eredivisie

Voor Ajax was afgelopen zondag - na de eerdere grote Champions League-deceptie op woensdag - een grote pleister op de wond; AZ won thuis van PSV met 1-0, waardoor Ajax met de 4-1 winst tegen Utrecht in de Johan Cruijff ArenA alvast het officieuze kampioenschap mocht vieren. Vanavond neemt de club uit Amsterdam het nog op tegen de Graafschap.

Premier League

In Engeland werd Manchester City voor de 2e keer op rij kampioen van de Premier League. Liverpool kwam met één punt net te kort, na een fantastisch seizoen.

Primera División
In de Spaanse La Liga waren er dit jaar geen verrassingen. FC Barcelona werd op 27 april al kampioen; Atlético Madrid volgde met 75 punten en Real Madrid eindigde 3e met slechts 68 punten.

Serie A

In de Italiaanse Serie A is er sprake van de minste spanning. Juventus werd reeds op 20 april kampioen, voor de 8e keer op rij. Napoli volgt op de 2e plaats met 76 punten.

Scottish Premiership

Ook Schotse club Celtic werd voor de 8e keer op rij kampioen van Schotland. Met nog 2 wedstrijden te spelen werd de club op 4 mei al kampioen omdat het 12 punten los stond van stadsgenoot Glasgow Rangers.

Ligue 1

In de Franse Ligue 1 staan er zelfs nog 2 wedstrijden op het programma. De strijd is hier echter ook al lang gestreden. PSG staat met kop en schouder bovenaan met 88 punten; Lille volgt met 72 punten. De club uit Parijs werd op 21 april al kampioen van Frankrijk, met 16 punten afstand.

Bundesliga

Zaterdagmiddag om 15.30 uur wordt er in Duitsland nog gestreden om de landstitel. En dit wordt nog spannend: Bayern München staat bovenaan in de Bundesliga met 75 punten, waar Borussia Dortmund hen in de nek hijgt met 73 punten. Alles kan dus nog gebeuren. Borussia Dortmund neemt het op tegen Borussia Mönchengladbach (4) en Bayern München neemt het op tegen Eintracht Frankfurt (6).

Primeira Liga

Ook in Portugal blijft het voorlopig nog spannend: Benfica staat bovenaan met 84 punten, gevolgd door Porto met 82 punten. Morgenavond om 19.30 strijden beide clubs om de landstitel in de Primeira Liga.

Bekijk alle blogs