Londen: de bakermat van voetbal

Klanten van ons gingen op voetbalreis naar Londen naar de wedstrijd Tottenham Hotspur - Leicester City en wij ontvingen hier een prachtig reisverslag van, die we uiteraard graag met jullie delen! Ben jij ook geïnteresseerd in een voetbalreis naar Engeland of een voetbalreis naar Londen in het bijzonder? Lees hier alles over de voetbalreis naar Tottenham Hotspur - Leicester City in Londen.


Voetbalreis Londen geboekt bij Number 1 Voetbalreizen

Als je van voetbal houdt moet je natuurlijk een keer een wedstrijd in Engeland hebben bezocht. De bakermat van het voetbal. Mijn vrienden en ik wilden dit al een hele tijd maar waren altijd een beetje terughoudend. Er is veel op de markt maar zijn de kaarten echt en is het verder goed geregeld? Als je dan zo’n tripje maakt wil je ook de zekerheid hebben dat je waar voor je geld krijgt. Wij wilden graag naar een wedstrijd van Tottenham Hotspur. Niet per se omdat we groot Tottenham-fans zijn maar vooral omdat we heel erg benieuwd waren naar het nieuwe stadion.

Op Google kwamen we snel uit bij Number1-voetbalreizen.nl. De site zag er gelikt uit en de recensies waren goed. Alles is overzichtelijk, ticketkeuze is goed (garantie dat je naast elkaar zit) en een verblijf is ook gelijk geregeld. Wij hebben direct de wedstrijd Tottenham - Leicester City geboekt. Het boeken is echt heel makkelijk en wat wij zelf ook belangrijk vinden: geen verborgen extra kosten. De eerste prijs die je ziet is ook de prijs die je betaalt. Je weet gelijk waar je aan toe bent.


Met de trein op voetbalreis naar LondenMet de Eurostar-trein naar hartje Londen - Number 1 Voetbalreizen

We hadden besloten om er op vrijdag al met de trein heen te gaan en zondagavond laat weer terug. Door de Conference League werd de wedstrijd verplaatst van zaterdag naar zondag maar daar hadden wij gelukkig geen last van. Number1 belde toen dit bekend werd echter gelijk op om de wijziging door te geven en dachten echt mee. Gelukkig bracht de wijziging ons niet in de problemen omdat we toch pas zondagavond laat terug gingen. Dat je zelf niet ergens achteraan hoeft te bellen spreekt van goede service.

Vrijdag 29 april zijn we op Amsterdam Centraal de trein in gestapt en kwamen al snel in de restauratiewagon terecht. Bier was koud, de vrouw die het serveerde vriendelijk dus we zijn daar ook maar blijven hangen. De verbinding was snel en door het koude bier en goede gezelschap leek het misschien wel sneller dan verwacht.

Je stapt uit de trein midden in hartje Londen en een taxi of Uber is zo geregeld om je naar het Hotel te brengen. Voor ons was het Royal National Hotel geboekt midden in hartje London. De rit met de taxi was vrij kort en eenmaal in het hotel bleek alles perfect geregeld. De vriendelijke receptioniste wist precies waarvoor we kwamen en overhandigde bij het inchecken direct de tickets. Geeft een fijn gevoel dat alles klaarligt. Dan weet je zeker dat jij bij een goed bedrijf geboekt hebt en dan begint je trip gewoon lekker.


Biertje drinken in volkspub in Londen - Number 1 VoetbalreizenGezelligheid in de pubs in Londen

Na het inchecken zijn we lekker de stad in gegaan. Wij zijn niet van die gasten die dan in het centrum blijven maar proberen een beetje de buitenkant van de stad op te zoeken om in de echte volkspubs terecht te komen en de sfeer te proeven. Dat kan ik trouwens iedereen aanraden. Goede sfeer en vanwege de vele voetbalclubs in de stad gaat het eigenlijk altijd wel over voetbal. De een is voor Chelsea de ander voor Arsenal en dan weer iemand voor Tottenham Hotspur. De dynamiek tussen die gasten is echt heerlijk. Je zit continu te lachen en ze nemen elkaar over en weer in de maling. Zo zie je maar dat voetbalhumor iets universeels is.


Match day! Tottenham Hotspur - Leicester City

Dan de dag van de wedstrijd en de wedstrijd zelf. Het blijft toch bijzonder om met een hele meute naar een stadion te lopen waarbij de supporters van de verschillende partijen door elkaar heenlopen. Dat alleen al geeft hilarische momenten. Lekker zingen, grappen uithalen en een beetje uitdagen maar altijd lachen. Kunnen we in Nederland écht van leren…

Tottenham Hotspur StadiumTottenham Hotspur Stadium Voetbalreis Londen met Number 1 Voetbalreizen

Midden in een oude volkswijk doemt dan dat prachtige nieuwe stadion op en hoe dichterbij je komt, hoe mooier het wordt. Het is echt een van de mooiste stadions waar wij geweest zijn. Eenmaal binnen is het eten en drinken zo geregeld. Als je dan naar je plek loopt en die immense tribune ziet, man, dat is echt hoe een voetbalstadion hoort te zijn. Het ademt echt voetbal. Vooral die grote Single Tier-tribune voor de fanatieke aanhang is prachtig.

Wij hadden prachtige plekken aan de lange zijde en wat dan direct opvalt is hoe schuin het veld wegloopt. Dat zie je op tv eigenlijk helemaal niet. Maar het is prachtig om zo dicht op het veld te zitten en het zicht was perfect op elke hoek van het veld.

Voor ons was het natuurlijk ook heel mooi dat Tottenham een vrij goede wedstrijd speelde en dat ze met 3-1 wonnen van Leicester. Kwam de sfeer ten goede en dan merk je wel dat je in Engeland bent. Man, wat hebben wij genoten van de sfeer en het voetbal. De liedjes over en weer, de humor en geweldige sfeer. Wij gaan dit zeker nog een keer doen.

Mocht je twijfelen om je voetbalreis te boeken, bij Number 1 Voetbalreizen is dat niet nodig. Alles is van A tot Z geregeld en ze staan 24/7 klaar voor vragen of wijzigingen. Gewoon boeken en genieten. Echt een aanrader en wij gaan snel weer!

Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Tottenham Hotspur