Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

Manchester City maakt gehakt van Arsenal in strijd om landstitel

Manchester City heeft woensdagavond in het Etihad Stadium gehakt gemaakt van Arsenal in een absolute thriller. De koploper van de Premier League werd 90 minuten van het veld geblazen en verloor uiteindelijk met 4-1 van de ploeg van Pep Guardiola. Kevin De Bruyne en Erling Haaland waren de grote uitblinkers bij Manchester City en hadden een belangrijk aandeel in de overwinning. Dat het slechts 4-1 bleef is een wonder.

Gaatje tussen beide clubs nog slechts twee punten

Het Arsenal van Mikel Arteta kwam met hoge verwachtingen op bezoek bij Manchester City. Ze konden woensdagavond een grote slag slaan voor het winnen van de Premier League, maar werden compleet van het veld geblazen. In de rust had het al 5-0 voor de thuisclub kunnen zijn.

Door de overwinning is het gaatje tussen Manchester City en Arsenal nog maar twee punten. De ploeg van Guardiola kan tijdens twee inhaalduels de koppositie ruimschoots overnemen. Het winnen van de Premier League is dan plots héél dichtbij.

Haaland en de Bruyne walsen door achterhoede van Arsenal

Erling Haaland stond halverwege nog niét met zijn naam op het scorebord en dat was eigenlijk een wonder. Hij walste door de achterhoede van Arsenal en schoot uit alle standen op het doel. Arsenal-keeper Aaron Ramsdale hield stand. Althans, tegen Haaland. In de eerste helft moest de keeper twee keer de bal uit het net vissen door goals van andere uitblinker Kevin de Bruyne en John Stones. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Haaland toch zijn doelpunt.

Arsenal reist met een zure nasmaak af naar Londen

Voor Arsenal is deze nederlaag de grootste tegenvaller van het seizoen. Het gat met Manchester City is nu nog maar twee punten, maar wordt waarschijnlijk een stuk groter. Arsenal moet nu hopen op een misstap van de koploper en zelf blijven winnen om nog kans te maken op de landstitel. Hoewel veel analisten verwachtten dat Arsenal de landstitel zouden pakken, is die kans plots klein geworden.

Een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer

De wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal was een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer. Met Kevin De Bruyne en Erling Haaland in topvorm liet Manchester City zien waarom het een van de beste clubs ter wereld is. Voor Arsenal rest nu alleen nog maar de hoop op een wonder.

Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.