Number 1 Voetbalreis naar Liverpool 01-03 januari 2020

In december begon de voorpret. Een bekend reisbureau tipte mij Number1 toen wij naar een voetbalreis informeerden. Via de website gingen we chatten met Kees of Jan. Ook belden we hen op om een paar vragen te stellen. En ja, het is waar: ze kwamen heel betrouwbaar over!

We boekten een trip naar Liverpool inclusief 2 hotelovernachtingen en wedstrijdkaarten voor de match FC Liverpool-Sheffield United op 2 januari.

Hoe zou dat gaan met die kaarten? Wel, ondanks de drukke Kersttijd, werd er een mooie enveloppe van Number1 gebracht door PostNL met een zeer duidelijke uitleg over het gebruik van de meegeleverde seizoenkaarten. Bovendien een goed geadresseerde retourenveloppe om de kaarten na gebruik terug te sturen.


Beatles Story Museum - Anfield Stadium

We hadden zelf de vlucht geregeld omdat we graag landden op John Lennon Airport en niet op Manchester zoals Number1 zou boeken. In Liverpool overnachtten we in Staybridge Suites, naast de O2 Arena en naast het Beatles Story Museum. Een heel prettig hotel met ruime kamers en heerlijk ontbijtbuffet.

Op matchday maakten we een stadiumtour op Anfield Road. Gelukkig van te voren via internet geboekt, anders echt geen kans er in te komen.

Het is best magisch door de gangen te lopen waar diezelfde avond de spelers hun kicksen laten klinken. Je staat aan de rand van het veld voor de stoel van trainer Jurgen Klopp. Aansluitend bezoek je het museum waar alle grote spelers en successen belicht worden maar ook de grote rampen.

We namen ruim 2 uren voor deze tour.


De stad Liverpool

De middag besteedden we aan mooie plekjes in de stad zoals de ruim 100 jaar oude pub The Phil, het Kerstverlichte winkelcentrum One, en de Beatles Story in het Albert Dock, één van de schitterend opgeknapte dokken vlakbij de Mersey. Daar vlakbij vind je ook de prachtige bronzen beeldengroep van de Beatles.


De wedstrijd

En dan de wedstrijd…

Met bus 26 wel 2 uur van te voren naar het stadion. Heerlijke sfeer. Worstenbroodjes, engelse pies, tosti of fish and chips. En natuurlijk bier.

Je vindt jouw entree eenvoudig want die is duidelijk uitgelegd door Number1.

Mooie plaatsen aan de lange zijde, hoog, maar wel een heel goed zicht op het veld en de overige supporters.

Kippenvel… You’ll never walk alone klinkt uit 1000-en kelen als gezongen door 1 man. Fantastisch!

We zagen Liverpool met hun sterkste 11tal aantreden en een mooie 2-0 overwinning boeken. We zijn in onze Arena mooi voetbal gewend maar hier zagen we misschien wel het sterkste team ter wereld. En wat een tempo en intensiteit. Bovendien zongen de uitsupporters ook geweldig en dat werd weer beantwoord door de ‘Scousers’ (Liverpudlians)

Na de wedstrijd stonden we lang in de rij voor bus 926, maar daar mochten we niet in omdat we een OV-dagkaart hadden die niet voor deze bus gold. Dus bijna een half uur gelopen om bus 27 naar Busstation One te nemen. Maar de avond kon niet meer stuk. Het was een geweldige ervaring.


Aan alles komt een einde...

De vogende dag maakten we nog een Magical Mystery Tour langs legendarische Beatles-plekken.

Tegen de avond namen we de bus richting vliegveld. Heel leuk om boven in een dubbeldekker te genieten van de rit langs de rotonde van Penny Lane en het huis waar John Lennon opgroeide.

We kijken met heel veel plezier terug op onze voetbalreis. En die smaakt naar meer!!


Lien Hampel


Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Liverpool