Premier League-voetbal op Boxing Day

Jaarlijks rond eind december en begin januari staan er ontzettend veel wedstrijden op het programma in de Premier League. Ook tijdens de feestdagen wordt er gevoetbald in Engeland. Op zaterdag 26 december, 2e kerstdag trappen Leicester City en Manchester United het weekend af om 13:30 in het King Power Stadium. Om 18:30 uur staat de Londense derby tussen Arsenal en Chelsea op het programma. Arsenal heeft hard punten nodig om zicht te houden op een Europese ticket.


Titelverdediger Liverpool ontvangt op zondag 27 december West Brom in het Magische Anfield. Het goed draaiende Tottenham Hotspur van José Mourinho gaat op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Op maandagavond gaat Chelsea zijn tweede wedstrijd in drie dagen tijd spelen. The Blues ontvangen Aston Villa in Stamford Bridge. Ook Manchester City gaat zijn tweede wedstrijd in drie dagen tijd spelen. Manchester City speelt nog niet zoals je gewend bent en heeft de punten hard nodig om mee de doen in de titelstrijd. De ploeg van Pep Guardiola en Kevin de Bruyne gaan op bezoek bij het sterk spelende Everton, die momenteel vierde staan in de competitie.


Tottenham Hotspur sluit het jaar af tegen stadgenoot Fulham. The Spurs met sterspelers als Harry Kane en Son Heung-min hopen dit seizoen hoge ogen te gooien en mogen in dit soort wedstrijden dus geen punten laten liggen.

Manchester United begint het nieuwe jaar op 1 januari met een wedstrijd tegen Aston Villa. Liverpool sluit de eerste speelronde van het nieuwe jaar af tegen het moeilijk te verslaan Southampton.

Na deze speelronde staat voor de meeste clubs de FA Cup weer op het programma in het weekend. Doordeweeks vanaf 12 januari wordt de Premier League weer hervat.

Bekijk alle blogs