Reisverslag FC Liverpool vs Tottenham Hotspur

Zaterdag 30 maart 2019:

Wij hadden een vroege vlucht van Amsterdam naar Manchester geboekt, deze verliep zeer voorspoedig; vertrekken én landen op ongeveer hetzelfde tijdstip! Vanaf Manchester Airport met de trein richting het Etihad Stadium van Manchester City,
voor onze 1e stop; een rondleiding in het stadion van de mannen van Pep Guardiola. De rondleiding was ondanks de best grote groep erg leuk en interactief met wat leuke grappen en anekdotes van onze gids; deze rondleiding is dus echt een aanrader!

Na de rondleiding van Manchester City ging ons avontuur verder met de trein naar Liverpool om in te checken in ons hotel, het Pullman Hotel (prima hotel!) aan Kings Dock. Na het inchecken en de mooie luxe kamer verkend te hebben gingen wij naar de binnenstad en (natuurlijk :-)) aan de heerlijke Fish and Chips, met een lekker koud drankje was dat smullen!

Zondag 31 maart 2019:

De dag van de wedstrijd begonnen wij met een heerlijk ontbijt en daarna een bezoek aan een museum (ook aan het opsnuiven van cultuur werd gedacht). Vervolgens op tijd met het openbaar vervoer naar Anfield; je kan niet vroeg genoeg gaan om alvast sfeer te gaan proeven. Ondanks het ietwat vroege tijdstip was het toch al aardig druk op Anfield Road en er heerste een leuke en zeer gemoedelijk sfeer. Al gauw kwamen wij er bij de locals en diehard supporters achter welke heldenstatus Virgil van Dijk inmiddels heeft; mooi om als Nederlander dat dáár te ervaren. Na een snelle rondleiding vóór de wedstrijd; is niet echt een aanrader, nog een bezoekje gebracht aan de fraaie fanshop van FC Liverpool. Toen de wedstrijd met natuurlijk het luidkeels meezingen met You Never Walk Alone en Allez, Allez, Allez; Heerlijk met de hoofdletter H!

De beginfase van de wedstrijd was voor FC Liverpool, beloond met een fraaie kopgoal van Roberto Firmino. Maar gaandeweg de wedstrijd trokken de Spurs de wedstrijd meer en meer naar zich toe, met als gevolg de terechte 1 – 1! Dat was voor ons op The Kop (de fanatieke aanhang van FC Liverpool) wel even slikken en schrikken. Het was zelfs zo, dat Tottenham ook nog eens dé uitgelezen kans kreeg op het maken van de winnende treffer, deze werd echter over geschoten; Oei, daar kwam Liverpool goed weg! Niet veel later, in de 90e minuut maar liefst, kwam FC Liverpool toch nog op voorspong via een eigen doelpunt van Toby Alderweireld en heel Anfield ontplofte en bleef zingen tot het allerlaatste fluitsignaal, want ook deze toen zeer belangrijke 3 punten waren écht nodig. Maar, wat was dit een te gekke belevenis; met alles erop en eraan; echt smullen voor de liefhebber(s)!

Maandag 1 april 2019:

Voordat wij terugvlogen van Manchester naar Amsterdam hadden wij ook nog (net als alle andere rondleidingen vóóraf geboekt!) een rondleiding op Old Trafford, het stadion van Manchester United, deze was erg leuk en men nam écht de tijd voor ons! Daarna via de binnenstad van Manchester weer naar de Airport en moe maar meer dan voldaan naar huis.

Zoals deze complete reis (pluim ook voor Number1; hebben zij echt verdiend!) gegaan is, daar kun je van tevoren alleen maar op hopen; zelfs geen spat regen gezien!

Groeten van Joost Ruegg & Pieter Zwikker.Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Liverpool