Return kwartfinale Champions League

Het is alweer half april, de zon laat zich eindelijk zien maar de autoramen zijn dagelijks nog steeds bevroren. Zo zijn – tot onze grote spijt – de voetbalstadions nog steeds leeg. Vanaf de bank luisteren we met weemoed nog steeds naar hetzelfde bandje met de liederen die gezongen worden door onze medefans in een vorig tijdperk. Met een klein zichtbaar lichtpuntje aan het einde van de tunnel rechten we onze rug en blijven we vooruit kijken; onze blikken naar het oude normaal waarin we met kippenvel op ons armen de echo’s en galmen van het stadion absorbeerden.

Champions League vanaf de bank

Maar vanavond zitten we gewoon weer op de bank. Zeker niet erg, want de bal rolt nog steeds dus we hebben in ieder geval nog iets om op korte termijn naar uit te kijken. Deze week staat de return van de kwartfinale van de Champions League op het programma. Een kwartfinale die voor niemand nog helemaal gespeeld is, maar waar Paris Saint-Germain en Chelsea de grote kanshebbers zijn.


Kwartfinalewedstrijden – the return


Liverpool - Real Madrid

Real Madrid versloeg Liverpool thuis met 3-1. Afgelopen zaterdag won Real de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Door El Clásico met 2-1 van FC Barcelona te winnen mag de Koninklijke zich momenteel koploper van La Liga noemen. Is de ploeg van Zinédine Zidane klaar om zich morgenavond ook nog te verzekeren van een halve finaleplaats in de Champions League? Of herpakt Liverpool zich op Anfield en kan het team van Jürgen Klopp terugslaan zoals het dat vorig jaar ook deed tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League? (De grootste comeback in de Champions League) Je ziet het morgenavond om 21.00 uur.

Borussia Dortmund - Manchester City

De andere topper die morgenavond wordt gespeeld is die tussen Borussia Dortmund en Manchester City, een wedstrijd die vorige week in het Etihad Stadium werd gewonnen door de Citizens. Borussia Dortmund werd tijdens deze eerste kwarfinalewedstrijd echter zwaar benadeeld doordat een zuivere goal hen werd ontnomen. Is het morgenavond tijd voor een revanche of zal Manchester City wederom te sterk blijken?


Paris Saint-Germain - Bayern München

Bayern München ging vorige week verrassend onderuit in eigen huis, waar Paris Saint-Germain met maar liefst 2-3 wist te winnen. Dit kwam zeker niet doordat het team van trainer Flick uit vorm was; Bayern München wordt nog altijd gezien als dé kanshebber voor de winst van de Champions League. Maar dat betekent dat ze vanavond flink aan de bak moeten in het Parc des Princes.

Chelsea - FC Porto

Van alle clubs lijkt Chelsea de beste uitgangspositie te hebben. Vorige week werd in de uitwedstrijd overtuigend gewonnen met 0-2 van FC Porto. Vanavond speelt het team van Thomas Tuchel ‘thuis’ in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion. Kan FC Porto nog iets inbrengen tegen de Londenaren of mag Chelsea zich na vanavond halve finalist van de Champions League noemen?


Kun jij het ook niet meer afwachten om live een voetbalwedstrijd te bezoeken? Wij ook niet! We wachten vol spanning af hoe en wanneer de versoepelingen zullen plaatsvinden, en hopen met heel ons hart dat we volgend seizoen weer jouw voetbalreis naar de Champions League mogen verzorgen!

Bekijk alle blogs