Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

Tweede ronde DFB-Pokal

DFB-Pokal, afgekort van Deutscher Fußball-Bund, is het belangrijkste jaarlijks terugkerende voetbalbekertoernooi in Duitsland. In totaal nemen 64 clubs deel aan dit toernooi, dat gespeeld wordt aan de hand van het knock-outsysteem. Deze 64 clubs bestaan uit 18 Bundesliga-clubs, 18 2.Bundesliga-clubs, 4 3.Liga-clubs en 24 clubs uit de regionale liga’s. Alle clubs stromen in de eerste ronde al in en de kleinere clubs spelen altijd thuis. Dit zorgt voor unieke affiches en geeft clubs van laag niveau de mogelijkheid om tegen wereldclubs als Borussia Dortmund en Bayern München te spelen.

De eerste ronde van het Duitse bekertoernooi vond reeds plaats op 09-08 en 10-08. De tweede ronde tussen de 32 resterende clubs werd afgelopen dinsdag en woensdag afgewerkt.

Bayern München moest het in de tweede ronde opnemen tegen Bochum en wist maar net aan te winnen. Waar de club uit München vorig jaar de beker won, kwam der Rekordmeister tegen tweedeklasser VfL Bochum afgelopen dinsdag eerst achter te staan. Pas in de 83e minuut scoorde Bayern de gelijkmaker, om in de 89e minuut alsnog te tekenen voor de winst (1-2).

Borussia Dortmund nam het een dag later op tegen een club van een wat groter kaliber: Borussia Mönchengladbach. Laatstgenoemde staat momenteel bovenaan in de Bundesliga, maar werd in de 2e ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door die Borussen. Ook dit was een wedstrijd van late goals: in de 71e minuut was de eerste goal voor Borussia Mönchengladbach, waarna de wedstrijd omdraaide in het voordeel van Borussia Dortmund en de eindstand in het Signal Iduna Park 2-1 werd.