Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

Van de 3e ronde naar de kwartfinales van de DFB-Pokal

DFB-Pokal, afgekort van Deutscher Fußball-Bund, is het belangrijkste voetbalbekertoernooi in Duitsland dat jaarlijks wordt georganiseerd. In totaal nemen 64 clubs deel aan dit toernooi dat gespeeld wordt aan de hand van het knock-outsysteem.

Momenteel is de 3e ronde van het DFB-Pokal in volle gang. Borussia Dortmund werd dinsdag uitgeschakeld nadat Werder Bremen won door penalty’s. Werder Bremen, sinds dit seizoen de club van Davy Klaassen, plaatst zich zo voor de kwartfinale van de Duitse beker. Klaassen scoorde na verlenging de beslissende penalty in de penaltyreeks.

HSV won van Nürnberg en gaat dus ook door naar de kwartfinale, alsook Heidenheim (2-1 Leverkusen) en Paderborn (Duisberg 1-3).

Het 2e deel van de 3e ronde werd gisteravond gespeeld. Hierbij werd Holstein Kiel uitgeschakeld door Augsburg in het Holstein-Stadion met 0-1. Wolfsburg verloor van RB Leipzig met 1-0.

De 2 grote clubs uit de Bundesliga zijn ook allebei door naar de kwartfinale van de Duitse beker; Schalke won thuis met een overtuigende 4-1 van Fortuna Düsseldorf. Bayern München wist in de 98e minuut van de verlenging pas de wedstrijd te beslissen door een doelpunt van Kingsley Coman; het werd 2-3, thuis bij Hertha BSC.

De finale van het toernooi wordt elk jaar gespeeld in het Olymiastadion in Berlijn. De winnaar van de DFB-Pokal plaatst zich automatisch voor de UEFA Europa League, behalve als deze al is geplaatst voor de Champions League.

De DFB-Pokal werd 18 keer gewonnen door Bayern München, 6 keer door Werder Bremen, 5 keer door Eintracht Frankfurt en 4 keer door Borussia Dortmund, FC Schalke 04 en FC Köln. Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart wonnen de DFB-Pokal 3 keer.