Nederland live toejuichen op het EK 2024?
Bekijk onze busreizen naar Duitsland!

Vierdeklasser Derby County stunt tegen Southampton in de FA Cup

De FA Cup is het belangrijkste Engelse bekertoernooi dat al sinds 1871 bestaat: het is het oudste voetbaltoernooi in de wereld. De finale van de FA Cup wordt altijd op Wembley gespeeld en is tevens de afsluiter van het voetbalseizoen.

Het afgelopen jaar werd de beker gewonnen door Chelsea; zij versloegen Manchester United in de finale met 1-0.

De 3e ronde
De 3e ronde van de FA Cup begon in het weekend van 5 januari en werd afgelopen week afgerond. In deze ronde stroomden de clubs uit de Premier League en de Championship in. Vanwege het knock-outsysteem werden 32 van de 64 teams uitgeschakeld.

Een opvallende uitslag was allereerst die van Liverpool: de topclub uit Engeland, die momenteel met 4 punten afstand bovenaan staat in de Premier League, werd direct uitgeschakeld door Wolverhampton (2-1).

Ook Leicester City werd in de derde ronde meteen uitgeschakeld, en wel door vierdeklasser Newport, dat dit seizoen slechts de 13e plaats inneemt in de League Two. Leicester wist in de 82e minuut pas op gelijke stand te komen, maar 5 minuten voor tijd werden zij afgestraft met een penalty die benut werd door Pádraig Amond van Newport.

Southampton wist de eerste wedstrijd tegen Derby County niet te winnen (2-2) waardoor het in de replays gister thuis speelde tegen de club uit de Championship. Na verlenging en strafschoppen wist Derby County te stunten in St. Mary’s: zij schakelden Southampton uit met 3-5 waardoor zij de vierde ronde van de FA Cup halen.

De 4e ronde
Het weekend van 25 januari start de 4e ronde van de FA Cup. De volgende teams zijn nog in de race: