Een voetbalreis maken naar Londen; de perfecte citytrip

Londen, de hoofdstad van Engeland, en met afstand de grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. Voor veel voetballiefhebbers zal Londen zeker boven aan hun lijstje staan. Geen enkele stad ter wereld heeft zoveel grote voetbalclubs als Londen. In en om Londen zijn dan ook legio voetbalstadions te vinden. Het grootste overdekte voetbalstadion van Europa bevindt zich ook in Londen: Wembley Stadium, met een capaciteit van 90.000 toeschouwers.

Zeven clubs in Londen zijn actief op het hoogste niveau van Engeland, de Premier League: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham Hotspur, Watford en West Ham United. Maar ook op het tweede niveau van Engeland zijn mooi clubs actief, zoals Brentford, Millwall en Queens Park Rangers. Kortom, Londen is voor de voetballiefhebber dé stad bij uitstek voor een citytrip.

Naast voetbal heeft deze wereldstad namelijk nog veel meer te bieden. Als u een Voetbalreis naar Londen gaat maken voor één van bovenstaande topclubs, is het goed om te weten wat er nog meer te doen is. Wij hebben een overzicht voor u samengesteld met een aantal bezienswaardigheden die u eigenlijk echt niet mag missen. Verleng uw voetbalreis met een paar dagen en maak zo gelijk een mooie citytrip. Prijstechnisch kan het ook veel voordeel hebben om buiten het weekend om te vliegen; zo heeft u voor weinig extra kosten gelijk een minivakantie die alles heeft: voetbal, cultuur, lekker eten en ontspanning!

Londen telt 4 plaatsen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: de Tower of London, de Kew Gardens, de historische nederzetting van Greenwich, en de beroemde Palace of Westminster, samen met Westminster Abbey en Saint Margaret’s Church.


London Eye

In het hart van de stad aan de rivier de Theems vindt u de London Eye, met 135 meter het tweede grootste reuzenrad ter wereld. Een rondje in het rad duurt ongeveer 30 minuten en geeft u prachtige vergezichten over de stad. Het zicht kan bij mooi weer oplopen tot 40 kilometer. U kunt dan onder andere 3 luchthavens zien, 13 voetbalstadions, 36 bruggen over de Theems, waaronder de beroemde Tower Bridge, en andere grote bezienswaardigheden van Londen, zoals de Big Ben, the Houses of Parliament, Buckingham Palace, Westminster Abbey en Trafalgar Square. Start uw weekend met een bezoekje aan de London Eye en u heeft gelijk een mooi overzicht van wat er allemaal te doen valt in deze grote stad. Online uw tickets bestellen is meestal voordeliger.  Actuele prijzen en het eventueel bestellen van de tickets kunt u doen via deze website.


Tower of London

De Tower of London is één van de oudste gebouwen van de stad. Dit bijzondere historische gebouwencomplex bestaat al 900 jaar en is tegenwoordig voornamelijk beroemd omdat er de kroonjuwelen van het Britse koningshuis bekeken kunnen worden. Er zijn compleet gereconstrueerde kamers, martelwerktuigen, wapens en harnassen uit de afgelopen eeuwen te bewonderen. Het gebouw diende vroeger ook echt als staatsgevangenis en executielocatie. U kunt uw tickets voor de Tower of London van tevoren online bestellen via deze website.


Tower Bridge

De Tower Bridge is de grote en bekendste brug in Londen, die over de rivier de Theems loopt. De brug is gebouwd in 1894. De Tower Bridge ligt naast de Tower of London en is een zeer belangrijke verbinding tussen de twee delen van Londen. Bezoek de Tower Bridge en leer meer over het verhaal achter het ontwerp, de architectuur en de ingenieurs. Tijdens de Tower Bridge Experience loopt u over het 42 meter lange voetpad van de brug dat geheel van glas is en een prachtig uitzicht biedt op het verkeer dat onder u rijdt. Controleer vooraf de openingstijden en boek online uw tickets om wachttijden te vermijden.


Kew Gardens

Kew Gardens is een gigantische botanische tuin die in Zuidwest Londen ligt. Om te ontsnappen aan de drukte is een bezoekje aan dit park een must. Er zijn 4 verschillende ingangen die toegankelijk zijn voor iedereen. Elizabeth Gate, dat voorheen de hoofdingang werd genoemd, de Brentford Gate, Victoria Gate en Lion Gate. Zowel in de winter als in de zomer, ‘s morgens en ’s avonds; een bezoekje aan deze tuin is bijzonder en uniek.


Palace of Westminster / Big Ben

In het Houses of Parliament parlementsgebouw, ook wel Palace of Westminster, zetelen de twee kamers van het Verenigd Koningrijk in het Hogerhuis en het Lagerhuis. Het beroemde gebouw staat aan de oever van de Theems in de wijk Westminster. Houses of Parliament, met ongeveer 1000 kamers, is gigantisch en kenmerkend door een grote toren aan iedere kant. De bekendste is de Big Ben, één van de beroemdste gebouwen van Londen. Als toerist is het helaas niet mogelijk om deze klokkentoren te bezoeken. De andere toren, de Victoria Tower, is de hoogste vierkante toren aan de zuidwestelijke kant. Deze toren bevat de archieven van zowel het Hogerhuis als het Lagerhuis sinds 1497. In het midden van het gebouw boven de centrale gang bevindt zich nog een achthoekige toren, de Central Tower.


Westminster Abbey

Westminster Abbey is de bekendste en belangrijkste kerk van het Verenigd Koninkrijk. In dit historische gebouw worden nog steeds alle vorstelijke huwelijken, kroningen, begrafenissen en andere rituelen voltrokken. De kerk is niet gratis toegankelijk voor toeristen. U kunt vooraf een ticket online bestellen. De tickets verlenen echter geen voorrang; het kan erg druk zijn bij de Westminster Abby, houd hier rekening mee.


Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is wappert de koninklijke vlag op het middelste paviljoen. Het gebouw staat vooral bekend om de wisseling van de wacht. Het grootste gedeelte van het gebouw is afgesloten voor publiek. In de maanden augustus en september, als er geen plechtigheden in het paleis zijn, is er een dagelijkse rondleiding in een gedeelte van het paleis. Check vooraf goed de openingstijden en bestel uw tickets op deze website.


Windsor Castle

Het kasteel van Windsor is het oudste en grootste bewoonde kasteel van Engeland. Het kasteel is open voor publiek en geeft u de mogelijkheid de officiële residentie van Koningin Elizabeth II te bekijken. In de staatsappartementen hangen bijzondere en onbetaalbare historische kunstwerken. Het is ook hier verstandig uw tickets van tevoren online te bestellen.


King's Cross Station

King’s Cross Station is een treinstation in Londen, in de wijk Kings Cross. Tegenwoordig is het echter niet alleen maar een treinstation, maar ook een bezienswaardigheid. Het station speelt namelijk een rol in de serie boeken en films van Harry Potter van de Engelse schrijfster J.K. Rowling. Vanaf hier vertrekt, vanaf perron 9 ¾, de Zweinsteinexpress. Dit platform is afgebakend op het station met een trolley die half in de muur verdwijnt, waarmee u op de foto kunt.  


Harrods

Harrods is een gigantisch warenhuis in Londen. De grootte van dit luxe warenhuis is ongeveer gelijk aan 7 vestigingen van de Bijenkorf in Nederland. Het telt 7 verdiepingen met de meest exclusieve producten van allerlei luxe merken. U kunt er niet alleen onbeperkt shoppen; het warenhuis telt ook 19 restaurants. Buiten dat is het interieur buitengewoon prachtig en is een bezoekje van het warenhuis zeker de moeite waard; ook als u niets nodig heeft.


Hop-on Hop-off

Net als in veel grote steden rijden in Londen de beroemde Hop-on Hop-off bussen. Het mooie van deze bussen is dat u kunt in- en uitstappen waar en wanneer u maar wilt. Zo kunt u Londen gemakkelijk verkennen op uw eigen tempo. Er zijn verschillende soorten tickets te bestellen voor deze bussen, geldig voor één of meerdere dagen. Ook zijn er combinaties mogelijk met diverse bezienswaardigheden. Bedenk vooraf wat u precies wilt zien en doen en bestel uw tickets op deze website. Houd er rekening mee dat het vaak druk is in de stad en dat u, ook in de Hop-on Hop-off-bussen, flink in de file kunt staan.


Hyde Park

Midden in het centrum ligt één van de grootste stadsparken van de wereld, namelijk Hyde Park. In dit park is altijd wel iets te doen en kunt u even ontsnappen aan het drukke stadsleven. Andere parken in de buurt zijn Kensington Gardens, Green Park en St. James’ Park.


National History Museum

In Londen zijn veel musea gratis te bezoeken, waaronder het National History Museum. Dit museum ligt vlakbij Hyde Park en het beroemde luxe warenhuis Harrods. Het museum heeft één van de grootste natuurhistorische collecties in de wereld.


British Museum

Ook het British Museum in Londen is gratis te bezoeken. De collectie van ruim 13 miljoen stukken uit oude en hedendaagse beschavingen is één van de grootste ter wereld. In het museum is een miljoen jaar aan geschiedenis van de mensheid verzameld, met als hoogtepunten de beelden van het Paaseiland en talloze mummies uit Egypte.


British Library

De British Library is één van de grootste bibliotheken van de wereld. De bibliotheek heeft een gigantische koepelvormige leeszaal met een indrukwekkend interieur. Een rondleiding in dit bijzondere gebouw is niet gratis, maar u kunt wel gratis de bibliotheek zelf bezoeken en de serene sfeer die er hangt ervaren.


Ook geïnteresseerd in een voetbalwedstrijd in Londen, in combinatie met een van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is? Boek uw volledig verzorgde Voetbalreis bij Number 1 Voetbalreizen, gemakkelijk en snel via onze website. Wij voorzien u graag van de beste adviezen. 


14 feb
19:45
Queens Park Rangers
Sunderland
Voetbalreizen Queens Park Rangers
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Championship Championship / Loftus Road, Londen
Vanaf 149,- p.p.
15 feb
19:30
Arsenal
Manchester City
Voetbalreizen Arsenal
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Emirates Stadium, Londen
Vanaf 779,- p.p.
18 feb
15:00
Chelsea
Southampton
Voetbalreizen Chelsea
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Stamford Bridge, Londen
Vanaf 329,- p.p.
18 feb
15:00
Millwall
Sheffield United
Voetbalreizen Millwall
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Championship Championship / The Den, Londen
Vanaf 149,- p.p.
19 feb
16:30
Tottenham Hotspur
West Ham United
Voetbalreizen Tottenham Hotspur
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Tottenham Hotspur Stadium, Londen
Vanaf 329,- p.p.
NR1'S KEUZE
24 feb
20:00
Fulham
Wolverhampton Wanderers
Voetbalreizen Fulham
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Craven Cottage, Londen
Vanaf 249,- p.p.
25 feb
15:00
West Ham United
Nottingham Forest
Voetbalreizen West Ham United
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / Olympic Stadium, Londen
Vanaf 259,- p.p.
25 feb
15:00
Queens Park Rangers
Blackburn Rovers
Voetbalreizen Queens Park Rangers
Inclusief:
 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.

Inklappen
Voetbalreizen Championship Championship / Loftus Road, Londen
Vanaf 149,- p.p.
Bekijk alle blogs