Alle voetbalreizen naar Newcastle United

Newcastle United, ook wel The Magpies genoemd, werd opgericht in 1881 onder de naam Stanley. In 1892 verhuisde de club naar St James' Park gelegen in Newcastle upon Tyne waar de club tegenwoordig nog steeds zijn thuiswedstrijden speelt. Het stadion heeft momenteel een capaciteit van ruim 52.000 toeschouwers en is iedere wedstrijd goed gevuld. De club staat bekend om zijn karakteristieke zwart-wit gestreepte tenue dat volgens de supporters sinds jaar en dag geluk brengt. Tevens heeft de club de bijnaam The Magpies - de eksters - te danken aan dit tenue.

Newcastle United's grote rivaal is de nabijgelegen club Sunderland. In de Tyne-Wear derby wordt er sinds 1898 iedere keer weer gestreden om de felbegeerde roem tussen beide clubs. Naast Sunderland worden ook Manchester United, Middlesbrough en Liverpool gezien als rivalen van de club. De grootste successen voor Newcastle werden behaald in de begin-jaren '90. De totale nationale erelijst bestaat uit 4 Premier League-titels, 6 FA Cups, 1 FA Charity Shield en 4 Championship-titels. 

In het seizoen 2016-2017 dwongen The Magpies promotie af naar de Premier League met het behalen van het kampioenschap in de Championship. Mede door het aantrekken van een stabiele coach, Rafael Benitez, eindigde Newcastle United de afgelopen 2 seizoenen op een nette 10e en 13e plaats in de Premier League. Steve Bruce heeft het stokje van Rafael Benitez overgenomen, en nu is het zaak om de lijn door te trekken tot echte subtopper. Met spelers als Jonjo Shelvey en Jamaal Lascelles heeft de club spelers in huis die weten wat het is om te knokken voor ieder punt dat te halen valt.
 


Naast het indrukwekkende stadion en voetbal biedt de stad Newcastle nog meer bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Zo kunt u een bezoekje brengen aan The Garth Keep Castle, de perfecte plek om het uitzicht over de stad te bekijken. Ook is het zeker een aanrader om af te reizen naar de wijk Ouseburn waar u getrakteerd wordt op leuke pubs, cafés en gezellige festivals. In deze wijk kunt u optimaal genieten van de huiselijke sfeer rondom en kunt u altijd terecht voor een kopje koffie of een drankje.

Al onze voetbalarrangementen zijn inclusief hotelovernachting(en) en wedstrijdkaart(en), waarbij onze hotelovernachtingen altijd voorzien zijn van ontbijt. Onze hotels bevinden zich altijd in het centrum van de stad en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer of taxi. Tevens garanderen wij tot maximaal 3 zitplaatsen naast elkaar in het stadion, zodat u nooit alleen komt te zitten.

Heeft u toch nog vragen aangaande één van onze voetbalreizen naar Newcastle United? Wij zijn altijd beschikbaar om deze te beantwoorden via telefoon, mail of online chat. Ook zijn wij altijd bereid te luisteren naar extra wensen wat betreft uw Voetbalreis.

Voor nu wensen wij u alvast veel plezier bij één van onze voetbalarrangementen naar Newcastle United!

Let op! De exacte datum en tijden van de Premier League wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekend gemaakt door de Engelse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om uw voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! U herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.