Voetbalreizen Amsterdam

Amsterdam, het pareltje van Nederland. De prachtige stad die bekend staat voor haar vele grachten en karakteristieke bruggetjes. De stad staat nog vol met de middeleeuwse pakhuizen wat een prachtig gezicht oplevert. Mocht je een voetbalwedstrijd bezoeken van Ajax in de geweldige Johan Cruijff ArenA pak daarna de gelegenheid om de mooie hoofdstad in te duiken. Voor en na een wedstrijd in de ArenA is de stad gevuld met supporters van beide clubs die allemaal proosten op hun club. Wil je meer weten over wat je kunt doen in Amsterdam? Lees dan snel verder!

Combineer een bezoek aan Ajax met een bezoek aan Amsterdam

Als je jezelf in het centrum van Amsterdam bevindt dan sta je waarschijnlijk voor De Dam. De Dam grenst aan een plein waar ook het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument te vinden zijn. Ook het Madam Tussauds grenst aan het plein waar wassenbeelden van beroemdheden te vinden zijn. Als je van winkelen houdt, heb je geluk. De bekendste winkelstraat in Amsterdam – De Kalverstraat – kun je betreden aan twee kanten van het plein. Als je deze helemaal hebt uitgelopen, loop je tegen het Rembrandtplein op waar gezellige restaurants en barretjes te vinden zijn. Het komt hier s’avonds helemaal tot leven, wat het geweldig maakt om na de voetbalwedstrijd hierheen te komen om een biertje te drinken. Ook De Jordaan is een bekend uitgaansgebied en hier valt ook heel wat te beleven na een voetbalwedstrijd van Ajax!


Wat kun je nog meer doen in Amsterdam?

Amsterdam staat vol met interessant musea. Neem bijvoorbeeld het wereldberoemde Anne Frank huis. Je zult alles te weten komen over familie Frank en over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd zul je het achterhuis waar Anne Frank in heeft gewoond bewonderen. Het is verstandig om tickets vooraf te bestellen, want er staat altijd een rij het Anne Frank huis.

Veel Nederlandse kunstenaars hebben hun debuut gemaakt tijdens de Gouden Eeuw, waaronder de wereldberoemde Rembrandt en Van Gogh. Je kunt eindelijk de grote Nachtwacht met eigen ogen bewonderen in het Rijksmuseum en je kan alles te weten komen over de schilder van dit stuk in het Rembrandthuis. Sla ook zeker het bijzondere Van Gogh museum niet over, want je zult zijn werken in een prachtige lichtshow bekijken.


Ontspan in Amsterdam

De hoofdstad is rijk aan prachtige, ontspannende natuurparken. Neem bijvoorbeeld het ontzettend grote Vondelpark waar je wel een hele dag in rond kan lopen, of het Rembrandtpark. Krijg je trek van al dat rondlopen in parken? Ga dan naar de Foodhallen! Hier kun je heerlijk eten bij één van de 30 overdekte kraampjes. Wil je echt Amsterdams ontspannen? Stap dan eens in één van de Amsterdamse coffeeshops…

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte