Leipzig

De Duitse stad Leipzig was in het verleden niet echt een toeristische trekpleister, maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Gelukkig maar, want deze stad is echt een verborgen parel. Heb jij een voetbalreis naar RB Leipzig geboekt en wil je weten wat je allemaal kunt doen in Leipzig? Lees dan snel verder!

De stad Leipzig

Leipzig is qua inwonersaantal de tiende stad van Duitsland. Na de val van de Muur heeft de stad meerdere transformaties ondergaan. Vele gebouwen zijn gesloopt, waar andere historische gebouwen juist zijn gerenoveerd. Een nieuwe, moderne infrastructuur is aangelegd, waarmee het hedendaags een populaire, levendige stad is geworden. Leipzig is in Duitsland zelfs verkozen tot beste stad om te leven en wordt ook wel het nieuwe Berlijn genoemd.


Wat te doen in Leipzig

Bij een bezoek aan Leipzig is het goed om te weten wat de stad allemaal te bieden heeft. Naast de jeugdige, levendige stad die het nu is, heeft de stad ook een hoop historie, waar veel beroemde componisten hebben gewoond, zoals Bach, Wagner en Mendelssohn.


Leipzig, de voetbalstad

Bij een grote, populaire stad hoort eigenlijk ook een grote voetbalclub. Om die reden werd in 2009 RB Leipzig opgericht. Red Bull is de hoofdsponsor van de club, waar zij de bijnaam Die Roten Bullen aan te danken hebben. Doordat zij een licentie overnamen van een bestaande club hoefden 'de Rode Bullen' niet onderaan de voetballadder te beginnen. Om in Leipzig het voetbal een nieuw impuls te geven, trachtte RB Leipzig binnen 10 jaar in de Bundesliga te spelen. Dit lukte: binnen 7 seizoenen wist de club 5 niveaus te overstijgen en promoveerde RB Leipzig in 2016 van de 2. Bundesliga naar de Bundesliga, waar zij vandaag de dag nog steeds actief zijn.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte

Stadions in Leipzig