Mooiste Derby voetbalwedstrijden in Engeland

De Engelse derby’s staan altijd garant voor spektakel. Niet alleen wedstrijden van voetbalclubs uit dezelfde stad worden derby’s genoemd; ook wanneer de teams in eenzelfde regio spelen of wanneer zij een andere specifieke geschiedenis of onenigheid hebben, spreken we van een derby. Wanneer het om wedstrijden gaat tussen de twee grootste of meest succesvolle clubs van een land, is de wedstrijd ook altijd extra beladen en is er een garantie voor uiterste inspanning; iedereen wil winnen en is extra fanatiek. Vandaar dat deze wedstrijden tot derby’s & specials bestempeld zijn en zonder enige twijfel altijd een goeie keuze voor een mooie voetbalreis!

Engeland is het land van de derby’s. Vooral de voetbalhoofdstad Londen waar momenteel maar liefst zes clubs actief zijn in de Premier League en vier in de Championship; grote clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea, maar ook clubs als West Ham United, Fulham, Brentford FC en Crystal Palace. In de Championship zijn dit jaar WatfordQueens Park Rangers en Millwall actief.  

Maar Engeland kent naast de Londense derby’s nog meer prachtige derby’s, bijvoorbeeld tussen de twee meest succesvolle clubs van Liverpool, Liverpool FC en Everton FC, ook wel bekend als de Merseyside derby.

Ook de stadsderby van Manchester mag niet vergeten worden; in de Manchester derby gaan zowel Manchester United als Manchester City altijd tot het gaatje. Een wedstrijd die echter nog fanatieker is dan de Manchester derby is de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool; de welbekende North-West Derby.

Kortom: de Engelse derby’s en specials zijn werkelijk oneindig. Boek tijdig je voetbalreis naar één van deze, altijd stijf uitverkochte, wedstrijden. Veel plezier!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte