Old Trafford

Old Trafford is het stadion van Manchester United en gelegen in de wijk Old Trafford te Manchester. Met een capaciteit van 75.811 zitplaatsen is Old Trafford het grootste voetbalstadion van het Verenigd Koninkrijk en de 11e grootste van Europa. Het stadion draagt de bijnaam The Theatre of Dreams en is sinds 1910 de thuisbasis van de club uit Manchester.

Bezoek het onwijs legendarische Old Trafford

Zoals hierboven genoemd is, speelt Manchester United al sinds 1910 in Old Trafford, maar tussen 1941 en 1949 moesten zij een ander stadion vinden om in te spelen vanwege schade van een Tweede Wereldoorlog bombardement. Zij mochten toen het stadion van stadsrivaal Manchester City delen. Daarna is het stadion flinke renovaties ondergaan en werd het meerdere malen uitgebreid. Nu worden er grote en belangrijke toernooien in gehouden. In Old Trafford vond zelfs de eerste internationale voetbalwedstrijd tussen vrouwen plaats. Daarnaast wordt het stadion gebruikt voor rugbywedstrijden.


Geschiedenis Old Trafford

Toen Manchester United nog bekend was als Newton Heath (een hele lange tijd geleden) speelde de club bij North Road en daarna bij Bank Street. Deze locaties waren niet geschikt om voetbal op te spelen aangezien de grond uit kiezelstenen bestond en ze last hadden van de rook van nabijgelegen fabrieken. De voorzitter van de club, die hen al eerder had geholpen bij financiële problemen en die de naam van de club had veranderd, zorgde ervoor dat er een nieuw stadion voor de club werd gebouwd. De voorzitter zocht zelf naar een geschikte locatie voor een stadion en die vond hij: de bouw van Old Trafford kon beginnen. 


Old Trafford bezoeken?

Om het makkelijk te maken voor je is er maar één manier om bij Old Trafford te komen en dat is met de bus. Je kunt natuurlijk ook lopen, maar dan moet je er wel een uur voor uittrekken. Het duurt maar een half uur om van bushalte Chinatown in het centrum van Liverpool naar Old Trafford te rijden. Bus 255 richting Partington, 256 richting Flixton, 263 richting Altrincham rijden allemaal langs busstation Chester RD/Warwick Road wat de dichtstbijzijnde stop is naar Old Trafford. Vanaf hier kun je het stadion zien en loop je er zo naartoe. Ben jij er klaar voor om het legendarische Theatre of Dreams te bewonderen? Boek dan jouw voetbalreis naar Manchester United en geniet van een onvergetelijke ervaring in Old Trafford!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte