Estadi de Son Moix

De thuishaven van RCD Mallorca is het Son Moix. Het is gelegen in de hoofdstad Palma de Mallorca en de club speelt hier sinds 1999.

Son Moix

Het Son Moix Stadion is natuurlijk niet het eerste stadion waarin RCD Mallorca haar thuiswedstrijden in speelt. Het eerste stadion werd in 1916 geopend en heette ‘Buenos Aires’. In 1945 verhuisde de club naar het Estadio Lluís Sitjar tot 1999. Toen werd er een nieuw stadion gebouwd voor de zomerse Universiade die in 1999 plaatvond in Mallorca. Het werd gebruikt voor meerdere sporten en dat is nu nog steeds het geval. Zo wordt het ook ingezet voor atletiekwedstrijden. Het stadion heeft veel namen gekend. Het werd zelfs hernoemd naar ‘Visit Mallorca Estadi’ tijdens de coronapandemie om meer toeristen naar het stadion te trekken. De capaciteit van het stadion is 23.142 en dit maakt het het grootste stadion in de eilandengroep der Balearen. Op dit moment wordt er gedacht aan een nieuw stadion voor RCD Mallorca, maar tot dusver zijn er nog geen concrete plannen.


Bezoek het Son Moix

Het stadion is maar drie kilometer van het stadscentrum verwijdert, dus het duurt niet lang om vanaf het centrum van Palma de Mallorca naar het Son Moix te reizen. Aangezien de afstand niet groot is, kun je ervoor kiezen om lopend naar het stadion te gaan. Vanaf het centrum duurt het ongeveer drie kwartier om naar het stadion te lopen. Het is voor te stellen dat je dit liever niet wilt, dus dan kun je eventueel met de bus reizen. Je kunt vanaf bushalte 360-Sindicat – Area d’intercanvi Sindicat met bus 8 naar het stadion reizen. Stap dan uit bij stop 334-Son Moix. Dit ritje duurt iets langer dan 20 minuten. Vanaf bushalte 334-Son Moix moet je nog een kleine tien minuten lopen voordat je het stadion bereikt hebt. Boek jouw voetbalreis naar Mallorca RCD en bewonder het grootste stadion van der Balearen!