Vicarage Road

Vicarage Road is een stadion in de Engelse plaats Watford, ten noordwesten van Londen. Het stadion is sinds de opening in 1922 de thuishaven van Watford FC. Na de voltooiing van de nieuwe Sir Elton John Stand in 2014 biedt het stadion plaats aan 21.577 toeschouwers.

Vicarage Road

Nadat Watford settelde in Vicarage Road hebben zij hun stadion meerder malen moeten delen. Wealdstone FC en rugbyvereneiging Saracens hebben beide een aantal jaar gebruikgemaakt van het stadion. Watford verkeerde in financiële problemen nadat ze in 2002 het eigendomsrecht van het stadion hadden gekocht. Een jaar later werden ze weer gedwongen om het terug te verkopen en te huren. Er werd een campagne opgezet genaamd: ‘Let’s Buy Back The Vic’ waar fans een bijdrage konden leveren om de clubs stadion terug te kopen. Elton John heeft een concert gegeven in het stadion waar alle opbrengsten in werden gezet om het stadion terug te kopen. De campagne was zeer succesvol: na acht maanden was het stadion weer volledig van Watford. 


The Sir Elton John Stand

Iedereen kent hem: de wereldberoemde Elton John. Elton John was een voormalig voorzitter van Watford en heeft een hoop gedaan voor Vicarage Road. Los van het concert dat hij heeft gegeven in het stadion om de eigendomsrechten van het stadion te kunnen financieren, heeft hij ook een donatie geleverd voor de Graham Taylor Stand. Als dank daarvoor besloot Watford een tribune te vernoemen naar Elton John: The Sir Elton John Stand. De tribune werd geopend door Elton John himself op 13 December 2014. De overige tribunes in het stadion zijn de Rookery Stand en de Vicarage Road Stand.


Bezoek Vicarage Road

Het duurt ongeveer een uur om vanaf het centraal station in Londen naar Vicarage Road te reizen, dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren vertrekt. De makkelijkste, snelste en handigste manier van reizen in Londen is met de metro. Bijna overal in Londen zie je een Underground bord hangen, wat het voor jou makkelijk maakt om vanaf elk punt in de stad naar een ander te reizen. Het is wel zo makkelijk om alvast te weten hoe de Underground map precies werkt, dus neem de plattegrond alvast door voordat je naar Londen gaat. Het kan ook voorkomen dat je nog een stuk met de bus of trein moet reizen. Met deze handige website of via de TfL Go app plan jij je reis vanaf elk punt in Londen naar Vicarage Road. Zie jij jezelf al op de tribunes van Vicarage Road staan? Boek dan jouw voetbalreis naar Watford op Number 1 Voetbalreizen!