Celtic Park

Celtic Park is een voetbalstadion gelegen in het Parkhead-gebied in Glasgow. Het stadion biedt plaats voor 60.982 toeschouwers en vormt de thuisbasis voor de voetbalclub Celtic FC. Celtic Park werd geopend in 1892 en wordt ook wel Paradise of Parkhead genoemd.

Bezoek het epische Celtic Park

De Celtic Park is het grootste stadion van Schotland. Dit was niet het eerste stadion waar Celtic in speelde; ze hebben namelijk eerst op een andere locatie gespeeld. Enkele jaren later verhuisde de club echter al naar hun huidige locatie. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar het recordaantal aan aanwezigen werd gemeten tijdens de legendarische Old Firm, die gespeeld wordt tussen Celtic en Rangers FC. Veel belangrijke en grote wedstrijden zijn gespeeld in Celtic Park en niet alleen van voetbal. Het wordt ook veel gebruikt voor hurling wedstrijden en voor wielrenkampioenschappen. Grote artiesten zoals The Who en U2 hebben ook concerten gegeven in Celtic Park.


Celtic Park geschiedenis

De nieuwe grond waar Celtic zou gaan spelen na 1892 was een heel spektakel. Een journalist constateerde dat Celtic een begraafplaats verliet en een paradijs inkwam. Daar komt de bijnaam Paradise vandaan. Een andere journalist zei dat dit de beste grond van heel Groot-Brittannië was. Zo kreeg Celtic al veel aanhang en werden de wedstrijden gelijk goed bezocht. Een brand in 1908 vernietigde een groot deel van de noordelijke tribune. Een grote renovatie vond plaats in 1829 en toen moest de club tijdelijk verhuizen. Celtic Park is nog meerdere keren gerenoveerd tot het stadion die we vandaag de dag kennen.


Celtic Park bezoeken?

Het duurt ongeveer een halfuur om van het centrum van Glasgow naar het Celtic Park te reizen. Je kunt met bus twee vanaf Argyll Arcade naar St. Michaels Lane rijden. Vanaf hier moet je nog maar vijf minuten naar het stadion lopen. Je kunt ook met bus 60 naar East Wellington Street reizen. Stap op bij Ingram Street en loop na aankomst nog een paar minuten richting het stadion. Mocht je liever met de trein reizen, stap dan in trein ScotRail richting Motherwell bij Glasgow Central Station en stap uit bij Dalmarnock. Vanaf dit station moet je nog wel een tijdje wandelen naar het stadion. Wil jij het grootste stadion van Schotland bezoeken? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Celtic!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte