Stade Vélodrome

Het Stade Vélodrome is een multifunctioneel stadion gelegen in Marseille, maar wordt voornamelijk gebruikt voor de thuiswedstrijden van de Franse voetbalclub Olympique de Marseille. Het is het grootste stadion van Frankrijk met een capaciteit van 67.000. Het Franse stadion werd gebouwd in het jaar 1937; sinds 1970 is het de thuisbasis van l'OM.

Ontdek het multifunctionele Stade Vélodrome

Het stadion van Marseille heet officieel Orange Vélodrome vanwege sponsorrechten, maar onder de Franse bevolking staat het bekend als het Stade Vélodrome. Het stadion is getuige geweest van wereldse toernooien: er zijn twee wereldkampioenschappen gespeeld in het stadion, drie Europese kampioenschappen en een rugby wereldkampioenschap. Na zulke prachtige wedstrijden is het natuurlijk wel nodig om het stadion af en toe een goeie opknapbeurt te geven. Het stadion is drie keer flink gerenoveerd en gemoderniseerd, met name voor een groot evenement dat later in het stadion zou plaatsvinden.


Geschiedenis Stade Vélodrome

Bekende architect Henri Ploquin kreeg in 1935 de opdracht om een stadion te ontwerpen. In het stadion werden toentertijd vooral wielrenwedstrijden gehouden. Toen deze wedstrijden minder vaak begonnen voor te komen, zijn er tribunes om het veld heen gebouwd. Fans van Olympique de Marseille waren hartstikke blij met deze constructie, want meer supporters konden nu wedstrijden bezoeken. Dit was toen officieel nog niet het thuisstadion van l’OM. Tussen de oorlogen in vonden zij hun onderkomen in het Stade de L’Huveaune. Na de Tweede Wereldoorlog mochten zij hier niet blijven en heeft de gemeente van Marseille erin toegestemd dat de club in het Stade Vélodrome mocht spelen.


Het Stade Vélodrome bezoeken?

Het Stade Vélodrome is goed bereikbaar met het openbaar vervoer in Marseille. Vanaf het centrum van Marseille kun je met de trein of de bus naar het stadion reizen. Het duurt met de trein maar tien minuutjes en met de bus 13. Op deze website vind je alle informatie over welke trein of bus richting het stadion rijdt en waar je op- en uitstapt. Mocht je zin hebben in een kleine wandeling? Vanaf het centrum duurt het ongeveer 40 minuten om naar het Stade Vélodrome te lopen. Zorg er wel voor dat je ver van tevoren naar het stadion vertrekt, want het kan druk zijn in de stad op wedstrijddagen. Wil jij graag het Stade Vélodrome bezoeken tijdens een wedstrijd van L’OM? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Olympique Marseille!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte