Olympiastadion

Het Olympiastadion in Berlijn is het op twee na grootste stadion van Duitsland en heeft een capaciteit van 74.244. Het indrukwekkende stadion ligt in het westen van Berlijn en is de thuisbasis van de Berlijnse voetbalclub Hertha BSC.

Ontdek het altijd sfeervolle Olympiastadion

Het Olympiastadion werd in 1936 gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van datzelfde jaar met een capaciteit van over de 100.000 zitplaatsen. Na een renovatie in 2004 werd de capaciteit verlaagd naar 74.475 plaatsen, waarmee het de meeste zitplaatsen bezat van alle andere stadions in Duitsland. In 2005 werd dit overtroffen door de komst van de Allianz Arena in München. Het Olympiastadion is onderdeel van de Olympiagelände die bestaat uit een aantal andere olympische sportstadions. Het stadion is ingezet voor het WK in 1974 en 2006 waar het voor beide WK’s renovaties is doorstaan. Het stadion werd overdekt tijdens het eerste WK en tijdens de tweede werden er meerdere aspecten van het stadion aangepast. Het Olympiastadion wordt ook gebruikt voor andere sportevenementen en concerten.


Geschiedenis Olympiastadion

In 1913 werd het eerste Olympische stadion in Berlijn gebouwd. Deze was bedoeld voor de Oympische Spelen van 1916, maar deze editie ging niet door vanwege de Eerste Wereldoorlog. De Spelen vonden daarna in 1936 plaats in Duitsland en men vond het nodig om een nieuw stadion te bouwen. Het kostte maar twee jaar om een stadion met een capaciteit van 100.000 te bouwen. Het Olympiastadion wordt nog altijd gekenmerkt door de Olympische Spelen die hier bijna een eeuw geleden hebben plaatsgevonden. Bij aankomst zie je namelijk twee enorme pilaren waar de Olympische ringen tussen hangen. Het veld wordt omringd door een felblauwe atletiekbaan en naast het stadion bevindt zich een zwembad dat ook werd gebruikt tijdens de Spelen. Verder staat ook het altaar nog waar het Olympische vuur werd ontstoken. Rondom het stadion vind je een standbeeld van estafettelopers en een lijst met resultanten.


Olympiastadion bezoeken

Er zijn verschillende manieren om vanaf het centrum van Berlijn bij het Olympiastadion te komen. Zo kun je vanaf Friedrich-Krause-Ufer bus 147 pakken richting S Ostbahnhof. Vervolgens stap je uit bij Berlin Hauptbahnhof en vanaf daar reis je met trein S5 naar S Olympiastadion. Dit duurt 49 minuten en is daarmee de snelste route naar het Olympiastadion. Je kunt ook vanaf Perleberger Brücke met bus 123 richting S+U Hauptbahnhof naar Berlin Hauptbahnhof reizen. Vanaf daar stap je op in trein S5 naar S Olympiastadion. Verder is het nog mogelijk om vanaf Fennbrücke naar U Amrumer Strasse te reizen met bus 142 richting U Leopoldplatz. Dan ga je met metro U9 richting S+U Rathaus Steglitz naar station Berlin Zoologischer Garten. Vanaf dit station pak je trein S9 richting S Spandau Bhf en stap je uit bij het Olympiastadion. Kies de route uit wat voor jou het makkelijkste is en bezoek het Olympiastadion tijdens je voetbalreis naar Hertha BSC!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte