Allianz Arena

De Allianz Arena werd geopend in 2005 en bevindt zich in het noorden van München (Duitsland). Het stadion vormt de thuisbasis voor de twee clubs uit München: TSV 1860 München en FC Bayern München. De Allianz Arena is vernoemd naar de naamsponsor Allianz AG en heeft een capaciteit van 75.000 zitplaatsen. Het is daarmee het op één na grootste stadion van Duitsland.

Beleef de geweldige sfeer in Allianz Arena

Het eerste wat je meteen opvalt aan dit prachtige en kolossale stadion in München is de indrukwekkende architectuur. Het stadion lijkt niks op andere stadions, wat het extra bijzonder maakt. ’s Avonds licht het stadion van buiten helemaal op, wat een mooi gezicht oplevert. Elk deel van de buitenwand en het dak van de Allianz Arena zijn handgemaakt waardoor je de structuur van het stadion nog meer gaat waarderen. De tribunes aan de korte zijden zijn bestemd voor de hardcore fans. De stoeltjes op deze tribunes zijn inklapbaar wat genoeg ruimte creëert om te staan en de club aan te moedigen.


Opening Allianz Arena

Het stadion in München werd geopend in 2005, maar voordat het stadion werd geopend, vond er een schandaal plaats. In 2004 werd de voorzitter samen met zijn zoon verdacht van zakelijke omkoping op het moment van aanbesteding van het project. De zoon kreeg een celstraf van vierenhalf jaar en de voorzitter werd gedwongen om af te treden. Na de opening van de Allianz Arena zijn er prachtige potten voetbal gespeeld in het stadion. In het stadion vonden namelijk wedstrijden plaats van het WK van 2006. 6 jaar later werd de UEFA Champions League finale gespeeld in het stadion. Bayern München deed toen zelf mee aan de finale en het was nog nooit eerder voorgekomen dat een thuisspelende ploeg in zijn eigen stadion speelde tijdens deze finale. Verder werden er ook verscheidene wedstrijden van het EK in 2020 in de Allianz Arena gespeeld.


De Allianz Arena bezoeken?

Het is heel simpel om vanuit het centrum van München naar de Allianz Arena te reizen. Het kost een halfuur om vanaf metrostation Marienplatz bij station Fröttmaning te komen. Metro U6 richting Garching, Forschungszentrum brengt je naar dit station. Vanaf hier moet je nog een klein kwartiertje naar het stadion lopen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren vertrekt, want op wedstrijddagen van Bayern München is het hartstikke druk in de stad en je wilt niet te laat komen voor de wedstrijd. Wil jij graag dit fantastische stadion bezoeken in het gezellige München? Boek dan jouw voetbalreis naar Bayern München op Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte