Wedstrijden 2. Bundesliga  2. Bundesliga

De 2. Bundesliga is de op één na hoogste divisie van het Duitse betaalde voetbal. Je zou misschien denken dat voetbalwedstrijden naar de 2. Bundesliga minder populair zijn dan naar de Bundesliga, maar niets is minder waar. Voetbalwedstrijden in de 2. Bundesliga zijn hartstikke spannend en er spelen een hoop populaire Duitse voetbalclubs in de 2. Bundesliga. Benieuwd naar ons aanbod? Lees dan snel verder!

2. Bundesliga voetbalreizen

Deze competitie werd pas in 1974 opgericht en bestond toentertijd uit 40 ploegen opgesplitst in twee delen; Noord en Zuid. Dat is nu natuurlijk verandert, want in de huidige 2. Bundesliga spelen 18 clubs elk seizoen 34 wedstrijden. De nummers één en twee promoveren naar de hoogste divisie, de Bundesliga. De nummer drie van de 2. Bundesliga neemt het op tegen de nummer 16 van de Bundesliga voor een plek in de hoogste divisie, aan de hand van een tweetal promotie-/degradatiewedstrijden. De nummers 17 en 18 degraderen naar de 3. Liga.


De 2. Bundesliga kampioenen

1.FC Nürnberg en SC Freiburg wonnen de 2. Bundesliga het vaakst. In 2018 degradeerde Hamburger SV voor het eerst uit de Bundesliga naar een lager niveau. Zij gaan dit jaar hard in de strijd voor een plekje terug op het hoogste niveau van Duitsland. Hierbij nemen zij het onder meer op tegen subtoppers als Fortuna Düsseldorf, Heidenheim en Sankt Pauli.

In het seizoen van 2018-2019 was het gemiddelde bezoekersaantal in de 2. Bundesliga 19.006. Hiermee staat de 2. Bundesliga op een tweede plaats van meest bekeken tweede divisies in de wereld, net onder de Engelse Championship. Een wedstrijd bezoeken in de 2. Bundesliga is dus zeker de moeite waard!


Op voetbalreis naar 2. Bundesliga?

Number 1 Voetbalreizen biedt enkele Duitse clubs aan die in de 2. Bundesliga spelen. Wil jij graag naar een voetbalwedstrijd in de 2. Bundesliga? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op mocht jouw favoriete club er niet tussen zitten. Wij kunnen altijd iets regelen voor je! Wij garanderen drie plaatsen naast elkaar in het stadion en ons hotel ligt altijd in het centrum inclusief ontbijt. 

Heb je verder nog vragen over jouw voetbalreis? Wij horen ze graag en staan voor je klaar! 

Veel plezier tijdens je voetbalreis naar Duitsland!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte