Wedstrijden 2. Bundesliga  2. Bundesliga

De 2. Bundesliga is de op één na hoogste divisie van het Duitse betaalde voetbal. Deze competitie werd pas in 1974 opgericht en bestond toentertijd uit 40 ploegen opgesplitst in 2 delen; Noord en Zuid.

In de huidige 2. Bundesliga spelen 18 clubs elk seizoen 34 wedstrijden. De nummers 1 en 2 promoveren naar de hoogste divisie, de Bundesliga. De nummer 3 van de 2. Bundesliga neemt het op tegen de nummer 16 van de Bundesliga voor een plek in de hoogste divisie, aan de hand van een tweetal promotie-/degradatiewedstrijden. De nummers 17 en 18 degraderen naar de 3. Liga.

1.FC Nürnberg en SC Freiburg wonnen de 2. Bundesliga het vaakst. In 2018 degradeerde Hamburger SV voor het eerst uit de Bundesliga naar een lager niveau. Zij gaan dit jaar hard in de strijd voor een plekje terug op het hoogste niveau van Duitsland. Hierbij nemen zij het onder meer op tegen subtoppers als 1.FC Köln, Union Berlin, Heidenheim en Sankt Pauli.

In het seizoen van 2018-2019 was het gemiddelde bezoekersaantal in de 2. Bundesliga 19.006. Hiermee staat de 2. Bundesliga op een tweede plaats van meest bekeken tweede divisies in de wereld, net onder de Engelse Championship. Een wedstrijd bezoeken in de 2. Bundesliga is dus zeker de moeite waard!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte