Voetbalreizen AFC Ajax

Een voetbalwedstrijd van Ajax is zeker één van de meest bezochte wedstrijden in Nederland. Heb jij geen kaarten weten te scoren, maar wil je alsnog graag kaarten voor Ajax? Lees dan snel verder en koop jouw wedstrijdkaarten of complete voetbalreis naar Ajax bij Number 1 Voetbalreizen!

Voetbalwedstrijd Ajax bezoeken

Ajax is natuurlijk niet voor niks de meest succesvolle club van Nederland. Ajax was de eerste club die de Eredivisie gewonnen heeft en dit volgde met nog veel meer overwinningen. Zij hebben namelijk 35 landstitels gewonnen waarmee ze ook gelijk de meeste Nederlandse landstitels hebben binnengesleept. Zij hebben natuurlijk nog een aantal nationale bekers gewonnen, waaronder 20 KNVB-Bekers en 9 Johan Cruijff Schalen. De reden achter dit succes is de wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax die diverse sterspelers opgeleid heeft. De opleiding wordt ook wel de kweekvijver van het Nederlands voetbal genoemd. Bekende Nederlandse spelers die groot zijn geworden door deze opleiding zijn Rafael van der Vaart, Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Matthijs de Ligt en natuurlijk Johan Cruijff.

De grootste rivaal van Ajax is zonder twijfel Feyenoord en dat zul je merken als je naar een voetbalwedstrijd tussen deze twee clubs gaat. Ajax en Feyenoord willen niets liever dan van elkaar winnen, want beide clubs vinden het een schande als ze van elkaar verliezen. Het gaat er daarom altijd hard aan toe op het veld en tussen de supporters. Een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord staat bekend als de Nederlandse Klassieker, de spannendste voetbalwedstrijd van het land. Een andere grote tegenstander van Ajax is PSV Eindhoven. Samen vormen deze drie clubs de Grote Drie. Ajax, Feyenoord en PSV hebben op 6 landstitels na alle nationale titels gewonnen. Ajax doet het niet alleen goed op nationaal niveau, maar de club kan er ook wat van op internationaal niveau…


Champions League prestaties Ajax

Zo’n succesvolle club als Ajax doet natuurlijk ook mee in de Champions League die zij al 4 keer gewonnen hebben. Er zijn maar 4 clubs die de Champions League titel meer dan 4 keer hebben gewonnen en dat zijn de wereldberoemde clubs Real Madrid, AC Milan, Liverpool FC en Bayern München. Dus dat mag best als prestatie beschouwd worden! Daarnaast hebben zij 2 Werelbekers gewonnen, 3 keer de Europese Supercup en één UEFA Cup. Ajax is daarmee één van de vijf clubs die er ooit in slaagde om alle drie de UEFA-hoofdcompetities te winnen. Ook dit jaar doet topclub Ajax weer mee aan de Champions League en zij zullen alles in de strijd gooien om deze competitie weer te winnen. De supporters van Ajax staan altijd achter hun club, maar zij vinden het wel weer tijd worden dat ze de Champions League winnen. De laatste keer dat ze de titel wonnen was 27 jaar geleden, maar de supporters hebben er alle vertrouwen in dat ze de titel dit jaar gaan winnen. De club moet het opnemen tegen grote tegenstanders Napoli, Liverpool en Rangers FC, maar dit schrikt Ajax niet af en ze zullen er alles aan doen om proberen te winnen! 


Voetbalreizen Ajax

Ajax is niet alleen een prachtige club met een indrukwekkend stadion, maar de club is ook gehuisvest in Amsterdam. Dit biedt natuurlijk een prachtige mogelijkheid om je voetbalreis Ajax uit te breiden naar een stedentrip. Boek een paar dagen extra en verblijf in het prachtige centrum van Amsterdam.

Bij Number 1 Voetbalreizen kun je een volledig georganiseerde voetbalreis naar Ajax boeken. We garanderen zitplaatsen tot en met 3 personen naast elkaar met goed zicht op het veld. Onze hotels bevinden zich altijd in het centrum van Amsterdam – of naar keuze – pal naast de Johan Cruijff Arena. Wil je graag een wedstrijd van Ajax in de Champions League bezoeken of wil je losse wedstrijdkaarten kopen voor een wedstrijd in de Eredivisie? Schroom niet om contact met ons op te nemen, want wij voorzien je graag van de beste adviezen!

Wij wensen je veel plezier tijdens je voetbalreis naar Ajax!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte