Wedstrijden Joan Gamper Cup  Joan Gamper Cup

De Joan Gamper Cup is een geweldige wedstrijd die iedere voetbalfan wel eens een keer wil zien. Reis naar het mooie Barcelona en bezoek deze fantastische voetbalwedstrijd! Lees snel verder en hou deze pagina goed in de gaten als jij graag op voetbalreis naar de Joan Gamper Cup wilt.

Voetbalreis naar Joan Gamper Cup 

De Joan Gamper Cup is een jaarlijks voetbalevenement in Barcelona. Sinds 1966 organiseert de Spaanse voetbalclub FC Barcelona in Spotify Camp Nou de Joan Gamper Cup. De Joan Gamper Cup is vernoemd naar Hans Gamper – na zijn naturalisatie tot Spanjaard Joan Gamper – die in 1899 FC Barcelona oprichtte. FC Barcelona start ieder voetbalseizoen met de Joan Gamper Cup. De voetbalwedstrijd wordt gezien als de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Met deze wedstrijd worden tevens de nieuw aangetrokken spelers aan het publiek gepresenteerd en zijn er tal van festiviteiten rondom het stadion.


De geschiedenis van de Joan Gamper Cup

De Joan Gamper Cup heeft niet altijd de vorm gehad die het nu heeft. Toen het opgericht werd, bestond de Cup uit vier wedstrijden. Tijdens de eerste wedstrijd ontving Barcelona Anderlecht, Nantes en 1. FC Köln. FC Barcelona heeft de cup het meeste gewonnen van de competitie. Als een wedstrijd eindigt in gelijkspel, dan wordt de wedstrijd niet verlengt - wat bij andere competities wel altijd het geval is - maar beiden teams moeten penalty's scoren. Het team dat de meeste doelpunten scoort, wint. De spanning is altijd om te snijden tijdens deze penalty shoot-out


Recordhouder van de Joan Gamper Cup

Hoe kan het ook anders dat één van de beste voetballers aller tijden ook in deze Cup een aantal records op zijn naam heeft staan? Lionel Messi is de enige voetbalspeler van de Joan Gamper Cup die meerdere malen werd verkozen tot Man of the match; 4 keer in totaal. Daarnaast is hij ook de enige speler die in 6 opeenvolgende cupwedstrijden wist te scoren. Jammer genoeg is deze ster niet meer te bewonderen tijdens een wedstrijd van de Joan Gamper Cup - tenzij deze gespeeld wordt tussen Barcelona en PSG - maar wees niet getreurd; er spelen nog genoeg andere toppers in FC Barcelona!


Boek een voetbalreis naar de Joan Gamper Cup

Hoe leuk is het om het voetbalseizoen te starten met een voetbalwedstrijd in het zonnige Spanje? Bij Number 1 Voetbalreizen boek je een compleet verzorgde voetbalreis naar de Joan Gamper Cup. Wij boeken een hotel voor je dat in het centrum van Barcelona ligt, inclusief ontbijt, zodat je naast de voetbalwedstrijd ook de prachtige stad kan bezichtigen. Ook zorgen wij ervoor dat je maximaal met z'n drieën naast elkaar komt te zitten in het stadion en, uiteraard, met een prachtig zicht op het veld. 

Heb je verder nog vragen over de voetbalreis naar de Joan Gamper Cup? Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden!

We wensen je alsvast een fantastische voetbalreis naar de Joan Gamper Cup toe!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte