Mooiste Derby voetbalwedstrijden in Portugal

Derby’s staan altijd garant voor spektakel, zo ook in Portugal. Niet alleen wedstrijden van voetbalclubs uit dezelfde stad worden derby’s genoemd; ook wanneer de teams in eenzelfde regio spelen, of zelfs wanneer zij een andere specifieke geschiedenis of onenigheid hebben. Wanneer het om wedstrijden gaat tussen de twee grootste of meest succesvolle clubs van een land, is de wedstrijd ook altijd extra beladen en is er een garantie voor uiterste inspanning; iedereen wil winnen en is extra fanatiek. Vandaar dat deze wedstrijden tot derby’s & specials bestempeld zijn en zonder enige twijfel altijd een goeie keuze voor een mooie Voetbalreis!

In Portugal zijn de drie grootste clubs die actief zijn in de Portugese Primeira Liga, ook wel de ‘Grote Drie’ genoemd, SL Benfica, Sporting Lissabon en FC Porto.  Wanneer twee van deze clubs elkaar treffen is er altijd sprake van spanning; alledrie de teams zijn aan elkaar gewaagd, doen elk jaar weer mee in de strijd om de landstitel te veroveren en willen dan ook niets liever dan elkaar verslaan. De teams hebben sinds de ingang van de Primeira Liga in 1934 nooit in een lagere divisie gespeeld. Er zijn maar 2 andere teams die ooit de landstitel wisten te winnen; Belenenses in 1945-46 en Boavista in 2000-01.  

Bezoek één van de derby’s tussen Benfica, FC Porto en Sporting Lissabon tijdens een mooie voetbalreis naar Portugal. Boek tijdig uw wedstrijd aangezien deze razend populair zijn en daarom altijd snel uitverkocht.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte