BayArena

De BayArena is een voetbalstadion in het Duitse plaatsje Leverkusen. Het stadion werd geopend in 1958 en is sinds jaar en dag de thuisbasis van de Duitse voetbalclub Bayer 04 Leverkusen. Het heeft een capaciteit van 30.210 zitplaatsen. De oorspronkelijke capaciteit was slechts 20.000; het stadion werd meerdere malen gerenoveerd.

Juich Leverkusen toe in BayArena

Aangrenzend aan de BayArena werd in 1999 een hotel gebouwd, het Linder Hotel BayArena. Dit hotel is als het ware ín de noordhoek van het stadion gebouwd. Wanneer je in het restaurant zit te eten heb je uitzicht op het veld van het stadion. Ook sommige hotelkamers bieden uitzicht op het voetbalveld. Dit is niet het enige speciale aan de BayArena, want het was het eerste stadion in Duitsland dat een familie tribune had gebouwd. Daar bleef het niet bij; dit stadion was ook de eerste in Duitsland dat getransformeerd werd in een stadion met zitplaatsen. Dit prachtige stadion van Bayer 04 Leverkusen was er dus vaak vroeg bij en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.


Geschiedenis BayArena

Het stadion was eerst bekend als het Ulrich-Haberland-Stadion. De eerste renovaties vonden plaats in 1986, toen het gemoderniseerd werd. De renovatie werd telkens onderbroken waardoor het pas in 1997 klaar was. Het jaar erna kreeg het de naam die wij nu kennen en het jeugdstadion naast de BayArena kreeg de oude naam van dit stadion. Leverkusen bood zich aan als stad waarin het WK van 2006 in plaats kon vinden, maar om een stadion met een capaciteit van 22.500 te vergroten naar een capaciteit van 40.000 vond men niet echt praktisch. De stad moest zich daarom terugtrekken, maar het stadion werd wel gebruikt door het Duitse nationale team om in te trainen voor het WK. Na verdere uitbreidingen werd de BayArena wel uitgekozen voor het wereldkampioenschap vrouwen in 2011.


BayArena bezoeken?

Vanaf het centrum van Leverkusen duurt het maar een kort kwartiertje om te lopen naar de BayArena. Dit is daarom ook een uitstekende manier om bij het stadion te komen. Gebruik je toch liever het openbaar vervoer? Met de bus duurt het ook een kwartier om vanuit het centrum van Leverkusen naar het stadion te reizen. Stap op bij bushalte Rathaus-Galerie en pak bus 203 richting Im Eisholz. Vervolgens stap je uit bij bushalte BayArena en loop je het stadion tegemoet. Het is ook mogelijk om met andere bussen naar het stadion te reizen, maar dan is het alsnog nodig om tien minuten naar het stadion te lopen. Wil jij graag een prachtige voetbalwedstrijd van Bayer Leverkusen bewonderen in de BayArena? Boek dan jouw voetbalreis naar Bayer Leverkusen en beleef het zelf!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte