Racing Genk

Een voetbalreis naar KRC Genk is er één om nooit meer te vergeten. De volledige naam van de club luidt Koninklijke Racing Club Genk, maar over het algemeen wordt het simpelweg Genk genoemd. Wil jij meer weten over de club, de stad en het stadion? Lees dan snel verder!

Een voetbalreis naar KRC Genk

KRC Genk is ontstaan uit een fusie van de Genkse clubs KFC Winterslag en Waterschei SV Thor in 1988. Beide clubs hebben succesperiodes gekend in het verleden. De samensmelting van de clubs startte niet gelijk succesvol. KRC Genk begon te spelen op het hoogste professionele niveau van het Belgische voetbal, maar zij degradeerde na één seizoen al. Een aantal jaar later promoveerden zij weer en dit keer gooide KRC Genk hoge ogen; zij wonnen twee jaar na hun promotie de Beker van België en het jaar daarna vierden De Smurfen hun eerste landskampioenschap. Dit was het startpunt van hun succesperiode.


Succesperiode KRC Genk

Trainer René Vandereycken heeft KRC Genk naar hun glorieuze tijd geleid. Zij hebben daarna namelijk nóg een Beker van België en landskampioenschap gewonnen. Met het winnen van hun tweede Jupiler Pro League-titel kregen zij een ticket naar de Champions League. Helaas was KRC Genk niet in staat om hun succes door te voeren in dit Europese toernooi. Toen de club in 2004/05 een nieuwe trainer kreeg, ging het mis. De resultaten van de club bleven uit en dat duurde wel even… Gelukkig heeft KRC Genk zich herpakt en doen zij het tegenwoordig heel goed in de Jupiler Pro League, aangezien we ze al meer terugzien in de top drie van de Belgische competitie. De verwachtingen van KRC Genk zijn daarom best hoog voor dit seizoen!


Bezoek de Cegeka Arena tijdens je voetbalreis

Als jij op voetbalreis naar KRC Genk gaat, dan heb je geluk, want dat betekent dat je een thuiswedstrijd van een Belgische topclub gaat bezoeken in de Cegeka Arena. De wedstrijden van KRC Genk waren zó populair dat het stadion bij bijna elke wedstrijd uitverkocht was. Daarom is het stadion sinds 1999 al drie keer uitgebreid. De capaciteit bedraagt nu 23.718 en de wedstrijden worden nog steeds volop bezocht. Dit betekent dat een voetbalreis naar KRC Genk een waar spektakel wordt. Dus wil jij graag een thuiswedstrijd van KRC Genk bezoeken in de Cegeka Arena? Dan moet je er snel bij zijn voordat alle tickets al uitverkocht zijn!


Wedstrijden KRC Genk

Vraag jij jezelf af welke wedstrijd van KRC Genk écht leuk is om te bezoeken? Wij helpen je even een handje. Aangezien KRC Genk tegenwoordig weer bij de Belgische topclubs hoort, is het natuurlijk fantastisch om een wedstrijd bij te wonen tegen een andere topclub, zoals Royal Antwerp, KAA Gent of Club Brugge. Wedstrijden tussen topclubs zijn altijd aan te raden, mede door de enorme passie die beide teams uitstralen wanneer zij strijden voor de winst. De sfeer in het stadion is net iets meer beladen als er een wedstrijd wordt gespeeld tegen een aartsrivaal. Als jij de strijdlust van KRC Genk écht wilt proeven, dan zijn de wedstrijden tegen Sint Truiden VV en Standard Luik een must om te bezoeken.


Onze garanties voor voetbalreizen naar KRC Genk

Number 1 Voetbalreizen streeft ernaar om van elke voetbalreis een succes te maken. Dit geldt ook voor jouw voetbalreis naar KRC Genk. Wij boeken daarom altijd een hotel in het centrum van de stad, waarin ontbijt is inbegrepen. Op deze manier kun je uitgerust en wel aan de dag beginnen. Ook zorgen wij ervoor dat je naast elkaar komt te zitten in het stadion. Voor groepen groter dan drie personen lukt dit helaas niet altijd, dus dan zorgen we ervoor dat je zo dicht mogelijk bij elkaar zit in het stadion (denk aan achter elkaar). Verder boek je een voetbalreis naar KRC Genk voor de beste prijzen bij Number 1 Voetbalreizen en er worden geen extra boekingskosten van je gevraagd. Klinkt je dit allemaal goed in de oren? Boek jouw voetbalreis naar KRC Genk bij Number 1 Voetbalreizen!


Boek je voetbalreis naar KRC Genk

Je voetbalreis naar KRC Genk boek je gemakkelijk en snel bij Number 1 Voetbalreizen. Ontdek de sfeervolle stad Genk en ga een geweldige tijd tegemoet tussen de fanatieke supporters van de Genkies in het Cegeka Arena! Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is je koffers pakken. Heb jij vragen of wil je graag jouw wensen doorgeven? Je kunt onze klantenservice bereiken via telefoon, mail of via het contactformulier.

Veel plezier tijdens jouw voetbalreis naar KRC Genk!